Keväällä 2018 astuu voimaan ARA:n uudet vaatimuksen jälkilaskelmien raportointiin. Vaatimus on ollut jo pitkään voimassa asumisoikeustoimijoilla, mutta nyt se tulee koskemaan myös kaikkia valtion tukemia vuokrataloyhteisöjä.

Pandia on ollut jo toteuttamassa useita jälkilaskennan automatisointeja, joten vaatimukset yksityiskohtineen ovat tulleet varsin tutuiksi. Tältä pohjalta olemmekin tehneet tämän oppaan helpottamaan asiakkaittemme toimintaa uusien ARA:n raportointivaatimusten astuessa voimaan.

Huomaattehan, että tämä opas ei ole ARA:n virallinen ohje, vaan Pandian asiantuntijoiden tulkintoihin ja näkemyksiin perustuva epävirallinen opas. Olethan meihin yhteydessä kun kysymyksiä herää.

Julkaisemme oppaan 5 blogin sarjana, joka koostuu seuraavista osioista:

ARA:n jälkilaskelma osa 1: Mistä on kyse?

ARA:n jälkilaskelma osa 2: Raportoinnin lähtökohta

ARA:n jälkilaskelma osa 3: Raportoitavat tiedot

ARA:n jälkilaskelma osa 4: Jälkilaskelman muodostaminen

ARA:n jälkilaskelma osa 5: Kumulatiiviset yli- ja alijäämät

Oppaan tiedot on kerätty muun muassa ARAn verkkosivuilta ja yksityiskohtia on lisäksi tarkennettu suoraan ARA:n edustajien kanssa.

Jos haluat koko oppaan käyttöösi whitepaper-muodossa (pdf), niin pyydäthän sitä meiltä sähköpostitse (contact (at) pandia.fi) tai soita meille (010 504 1400), niin lähetämme sen sinulle.

Autamme mielellämme muutenkin raportoinnin toteuttamisessa. Pandian ohjelmistojen ja asiantuntijoiden avulla raportointi voidaan helposti jopa automatisoida kokonaan!