Toukokuussa on edelleen jatkettu Kennon taustarakenteiden vahvistusta: erilaisten palveluntuottajan käyttäjien auktorisoinnin toteutus etenee, samoin tekee kiinteistöyhtiökäsitteen kehitys. 

 

Kennon teknisen infrastruktuurin kehitys on tältä erää saatettu loppuun. Ajoympäristöjen osalta huoltokirjan pitäisi olla tuotantovalmis ja odottelemme enää käynnissä olevan tietoturvatestauksen tuloksia. Auktorisoinnin eli käyttöprofiilien ja -oikeuksien toteutus jatkuu hyvää tahtia läpi touko-kesäkuun.

 

Suunnittelun saralla on otettu käsittelyyn hakemuksen jättäminen sekä hakijan työkalut oman hakemuksen muokkaukselle, poistolle ja uudistamiselle. Seuraavaksi työn alle pääsee sopimuksen muodostus.

 

Uusia käyttöliittymässä näkyviä toiminnallisuuksia on tämän blogin kanssa samaan aikaan tehdyssä demo-ympäristön päivityksessä tuotu käyttäjien saataville muutamia. Laajin niistä koskettaa palveluliitoksia. Palveluliitokset ovat saaneet uusia ominaisuuksia sekä luonnin että päättämisen osalta.

 

Palveluliitoksia pystyy luomaan monelle kiinteistölle, rakennukselle tai huoneistolle kerralla. Tämä tapahtuu lisäämällä palveluliitosta luodessa useampi liitettävä kiinteistö/rakennus tai huoneisto. Palveluliitoksen liittämisen mahdollistaminen kiinteistön lisäksi rakennukseen tai huoneistoon pohjustaa sitä, että multitenantissa ympäristössä ei ole aina itsestään selvää, että yhden kiinteistön omistaa yksiselitteisesti yksi taho. Nyt nämäkin tilanteet saa huomioitua ja silti hyödynnettyä palveluliitoksen massaperustamista.

 

 

Kuva: Palveluliitoksen luominen useaan kohteeseen kerralla

 

Palveluliitosten päättämisestä on toteutettu perustyyppisten palveluliitosten päättäminen. Tämä tarkoittaa muita kuin ylläpito-kategorian (ylläpito-ohjelman tehtävämuotille valittavan) tai tarkastus-kategorian (tarkastukselle yritysvalintaan tulevat toimipisteet) palveluliitostyyppejä. 

 

Kennon tässä kehitysvaiheessa palveluliitoksen päättymispäivä voi olla mikä tahansa tulevaisuuden päivä, mukaan lukien kuluva päivä. Palveluliitoksen voi asettaa päättymään missä tahansa palveluliitoksen detail -näkymässä “Päätä palveluliitos” -toiminnolla.  Palveluliitoksen detail- näkymänhän saa auki joko kiinteistön tai yrityksen profiilisivulta. Jo kertaalleen asetettua päättymispäivää voi muuttaa käyttämällä Päätä palveluliitos -toiminnallisuutta uudestaan.

 

 

 

 

Kuva: Palveluliitoksen detail -näkymä ja uusi “Päätä palveluliitos” toiminnallisuus

 

Kun palveluliitokselle asettaa päättymispäivän, listaa Kenno liitoksen päättämisnäkymään palveluliitostoimijan vastuulle tallennetut tilaukset, jotka ovat keskeneräisiä ja joiden viimeinen mahdollinen suoritusaika on palveluliitoksen päättymispäivän jälkeen. Tämän listauksen avulla voi käyttäjä päättää mitä näille tehtäville tulisi tehdä. Näkymästä saa tilauksen riviä klikkaamalla tilauksen auki uuteen välilehteen, jossa käyttäjä voi toteuttaa tarvittavat toimenpiteet tilanteen oikaisemiseksi.

 

 

Kuva: Palveluliitoksen päättäminen, toimijalla ei ole keskeneräisiä tilauksia

 

 

Kuva: Palveluliitoksen päättäminen, toimijalla on yksi keskeneräinen tilaus, jonka viimeinen mahdollinen suoritusaika on palveluliitoksen päättämispäivän jälkeen

 

Tilatun työn tarkastuksen dokumentoinnin toiminnot ovat täydentyneet. Kirjatut puutteet ja havainnot kertyvät Tarkastus -lomakkeen keskivaiheille listaksi. Aiemmin niiden tarkempi tarkastelu ei ole vielä ollut mahdollista, mutta nyt ne saa avattua tarkempaa tarkastelua varten riviä klikkaamalla modaaliin. Havaintojen ja Puutteiden alle on myös tuotu käyttöön Kennon uusi liite -galleria, josta saa yhdellä silmäyksellä selattua läpi kaikki tarkastukselle tallennetut liitteet.

 

 

 

 

Kuva: Tilatun työn tarkastus, jossa näkyvillä uusi liite -galleria, ja josta riviä klikkaamalla saa puutteet ja havainnot auki omaan modaaliinsa

 

Kennon listojen rajausmahdollisuudet ovat laajentuneet Tehtävät -listalta muille listoille. Tarkastukset ja Vikailmoitukset -listoja on mahdollista rajata kiinteistöjen osoitteiden perusteella tehtävät -listan tapaan. Kiinteistön profiilisivulla olevat Tarkastukset- ja Vikailmoitukset -painikkeet ohjaavat tämän myötä myös valmiiksi suodatetuille listoille. Käyttäjän on hyvä huomata, että profiilisivun painikkeet rajaavat samalla näkymää myös tarkastuksen tai vikailmoituksen tilalla. Profiilisivun kautta tarkastuksista rajautuvat näkyviin vain keskeneräiset ja vikailmoituksista käsittelemättömät.

 

 

Kuva: Vikailmoitukset lista rajattuna yhden kiinteistön osoitteella

 

Seuraavassa demo-ympäristön päivityksessä listat tulevat saamaan lisää rajausmahdollisuuksia.

 

Seuraavaksi tiimi käy toden teolla asuttamisen kehityksen kimppuun. Muotoa alkaa saada asuttamisen työkalujen käyttöliittymä. Samalla taustalla alkaa rakentua asuttamisen tarvitsema toiminnallinen infrastruktuuri asukkaiden tietojen mukaan tulon myötä tiukentuviin tietosuojavaatimuksiin vastaamista unohtamatta.  

 

Seuraava blogikirjoitus julkaistaan sovitusti kesää kohti harvenevalla välillä, eli neljän viikon kuluttua, 23.6. Silloin, blogin ilmestymisen kanssa samassa tahdissa päivittyy myös demoympäristö uuteen versioonsa. Pysyhän siis kuulolla, niin saat ensikädessä tiedon siitä miten Kenno-projekti etenee!

 

Uudet demoympäristöön julkaistut, käyttöliittymässä näkyvät ominaisuudet vielä kootusti:

 

  • palveluliitosten luonti monelle kiinteistölle/rakennukselle/huoneistolle kerralla
  • perustyyppisen palveluliitoksen päättäminen
  • tilatun työn tarkastuksen puutteet ja havainnot modaaliin

 

  • tarkastukset -listan suodatus kiinteistön osoitteen perusteella
  • kiinteistön profiilisivun tarkastukset -nappi toiminnassa (keskeneräiset tarkastukset tietyllä kiinteistöllä)
  • vikailmoitukset -listan suodatus kiinteistön osoitteen perusteella
  • kiinteistön profiilisivun vikailmoitukset -nappi toiminnassa (käsittelemättömät vikailmoitukset tietyllä kiinteistöllä)