Alkuvuosi on kulunut Kennon parissa vauhdikkaasti. Kiinteistön ylläpidon työkalujen kokonaisuus on valmis käyttöönotettavaksi. Kennolla voi tallentaa vikailmoituksia ja huomioita, sekä näistä voi tehdä tilauksia eri tavoin. Kiinteistöihin liittyviä toisteisia tehtäviä saadaan hallittua ylläpito-ohjelman avulla. Tarkastusten dokumentointi liittyen huoneistoihin, kiinteistöjen yleisiin tiloihin, tilattuihin töihin tai ylläpitotehtävien kokonaisuuksiin on mahdollista. 

Kennon ytimen palveluliitokset ovat valmiina nitomaan kiinteistöhierarkian, kiinteistöjen omistajatahot, palvelutuottajat ja käyttäjät toisiinsa palveluverkoksi ylläpidon toimintojen taustalle. Tietosuoja ja -turva ovat huoltokirjan tarvitsemalla laajuudella tuotantokäytön tasolla. Tämä todistettiin tietoturva-auditoinnilla kesäkuun alkupuolella.

Asuttamisen putki hakemuksesta tarjouksen kautta sopimukseen on saatu suunniteltua ja suunnittelijat ovat siirtyneet nyt sopimusten hallinnan työkalujen pariin.

Asuttamisen putki hakemuksesta tarjouksen kautta sopimukseen on saatu suunniteltua. Tietoa suunnitelmien pohjaksi kerättiin alkuvuoden työpajojen lisäksi kymmenien tulevien loppukäyttäjien  haastatteluiden avulla. Rautalankasuunnitelmat hakemuksen muokkauksen/uudistamisen/poiston sekä vaadittavien liitteiden sähköisen lisäämisen hakijalle mahdollistavasta portaalista ovat myös valmiina. Edellä mainittu kokonaisuus onkin siirtynyt koodareiden työpöydälle ja toteutus etenee hyvien suunnitelmien pohjalta vauhdilla. 

Suunnittelijat ovat siirtyneet sopimusten hallinnan työkalujen pariin. Myös vuokra- ja asumisoikeusreskontran suunittelu  vilkkuu jo nurkan takana. Teknisemmän suunnittelun kautta on valmistumassa ajatus siitä, miten Kennoa voidaan käyttää internet-yhteyden pätkiessä kiinteistöjen ajoittain haastavassa ympäristössä. Tällä hetkellä suunnitelmat näyttävät siltä, että Kenno tulee pitämään käyttäjistään hyvää huolta siinäkin tilanteessa, jossa internet-yhteys ei ole stabiili.

Tällä hetkellä suunnitelmat näyttävät siltä, että Kenno tulee pitämään käyttäjistään hyvää huolta siinäkin tilanteessa, jossa internet-yhteys ei ole stabiili.

Yhtä kaikki, Kenno projekti etenee hyvällä meiningillä kohti kokonaisuuden valmistumista. Aikataulussa ollaan! Tavoitteena on edelleen toteuttaa ensimmäiset koko Kennon käyttöönotot kehityskumppaneiden kanssa syksyllä 2022. 

Jos haluat kesän jälkeen nähdä tulevaisuuden asuttamisen työkaluja Kennon demoympäristössä tapahtuvan esittelyn muodossa,  niin otathan yhteyttä lähettämällä meiliä Valtterille (valtteri.renvall@pandia.fi), tai jättämällä yhteystietosi tällä lomakkeella.

Aurinkoista ja rentouttavaa kesää kaikille Kenno-blogin lukijoille!