Syksy on pyörähtänyt Pandialla käyntiin vauhdikkaasti. Kenno-tiimistä muutama on vielä lomaillut, mutta suurin osa tekijöistä on ollut työn touhussa. Tekemisen painopiste on siirtymässä kokonaan asuttamisen puolelle, mutta vielä ovat Kennon taustalla olevat rakenteet ja käyttöönoton työkalut vaatineet huomiota. 

 

Kuluneen kuukauden aikana Kenno-tiimi on vahvistanut Kennon infrastruktuuria monella saralla. Monimutkaisten osoitteiden käsittelyä on monipuolistettu kiinteistöhierarkiassa ja sitä kautta kaikissa toiminnallisuuksissa. Teknistä infraa, tietoturvaa ja -suojaa on rakennettu kehittyvän Kennon vaatimusten mukaiseksi ja lokitusta täydennetty. Kehityksessä on myös tavat siirtää kiinteistö-, henkilö- ja yritysdataa sekä osapuolitietoja Tampuurista Kennoon rajapintojen kautta. 

 

Pilotointeja varten dataa on muotoiltu myös exceleihin muutamien kohteiden osalta pilotoimaan lähtevien kehityskumppanien toimesta. Tämän työn on tarkoitus auttaa hahmottamaan Kennon kiinteistöhierarkian rakennetta ja nostaa esille hierarkian rakenteen mahdollisia muutos- ja kehitystarpeita. 

 

Tulevia käyttöönottoja ja pilotointeja kohti suunnataan myös laajentamalla auktorisointia ja mahdollistamalla tunnusten teon ja kirjautumisen kullekin kuuluvilla oikeuksilla.  

 

Suunnittelussa viimeisteltiin kuluneen kuukauden aikana hakemisen ja tarjoamisen suunnitelmat, jotka validoitiin käyttäjillä eheänä kokonaisuutena. Haastattelujen saralla syvennettiin työpajoissa ylätason raamit saaneita sopimushallinnan tarpeita. 

 

Asuttamisen kehitys on lähtenyt vauhdilla liikkeelle vuokrapuolen perustapauksesta, jossa ei vielä oteta kantaa asumisen veloituksiin:

 

  • tehdään vuokra-asuntohakemus
  • etsitään halutunlaisia asuntoja vapaiden/vapautuvien asuntojen massasta rajaamalla asuntojen korttinäkymää
  • tarkastellaan asunnon tietoja laajemmassa näkymässä
  • löydetään vapaaseen/vapautuvaan asuntoon sopivat hakemukset
  • tarkastellaan hakemuksen tietoja laajassa hakemus-näkymässä
  • tarjotaan asuntoa sopivimmalle hakijalle
  • hyväksytään/hylätään tarjous
  • muodostetaan sopimus hyväksytyn tarjouksen ja hakemuksen tietojen pohjalta

 

Kun Kennoon on saatu tämä vuokra-asuttamisen perustapaus pääosiltaan valmiiksi, lähdetään sitä laajentamaan erikoisemmilla hakemisen ja tarjoamisen tapauksilla. Tämän jälkeen otetaan työn alle näyttöjen sopimisen ja asumisoikeustoiminnan työkalut. Asuttamisen ominaisuuksien muodostumista voi seurata demo-ympäristöstäkin löytyvien ylälaidan linkkien “Asunnot” ja “Hakemukset” kautta. 

 

Kaiken infra- ja asuttamistyön ohella on Kennon nykytoiminnallisuuksiinkin tehty muutamia käyttöliittymässä näkyviä muutoksia.

 

Kiinteistöhierarkia on saanut täydennystä. Kiinteistön, rakennuksen ja tilan profiilisivuilla on nyt näkyvissä aiempaa laajemmin perustietoja. Tilan profiilisivulle on lisäksi tuotu näkyville Huomiot- ja Huoneet-haitarit.

 


Kuva: Kiinteistön profiilisivun perustiedot

 


Kuva: Rakennuksen profiilisivun perustiedot

 


Kuva: Tilan profiilisivun perustiedot ja uudet haitarit

 

Vikailmoitukselle ja Tilaukselle on tuotu linkit, joiden kautta on helppo navigoida vian tai tilauksen kohteena olevan tilan profiilisivuun katselemaan tilan tarkempia tietoja. Linkkiä klikkaamalla profiilisivu aukeaa käsillä olevaan näkymään. Hiiren oikealla painikkeella profiilisivun saa auki uuteen välilehteen.

 


Kuva: Vikailmoituksella oleva Osoite-tieto toimii linkkinä vian kohteen profiilisivuun

 


Kuva: Tilauksella oleva Osoite-tieto toimii linkkinä työn kohteen profiilisivuun

 

Vikailmoituksen, Tilauksen ja Tarkastusten Tapahtumat -listaan muodostuu jatkossa rivi jokaisesta lomakkeella tehdystä muutoksesta. Näin käyttäjät pääsevät läpinäkyvästi näkemään mitä millekin asialle on kulloinkin tehty ja kenen toimesta.

 


Kuva: Lomakkeelle tehtyjen muutosten näkyminen Tilauksen Tapahtumat-listauksessa

 

Jotta käyttäjien olisi mahdollisimman joustavaa hallita vikailmoitusten ja tilausten kokonaisuutta, on Kennossa käyttäjien pyynnöstä mahdollistettu jo käsitellyksi merkityn vikailmoituksen muokkaus. Muutoksista jää näkyvä jälki Tapahtumat -listaukseen kuten edellä esiteltiin, joten vialle tehdyt muutokset eivät jää keneltäkään Kenno-käyttäjältä huomaamatta.

 

Huoneistotarkastukselta muodostettavaan ja tulostettavaan raporttiin on lisätty käyttäjien toiveesta veloitusten yhteenlaskettu summa.

 


Kuva: Huoneistotarkastusraportin yläosan koontitiedoissa veloitusten yhteenlaskettu summa

 

Ylläpito-ohjelmaa testanneet käyttäjät toivoivat, että ylläpito-ohjelman seuranta- ja suunnittelunäkymissä näkymän ylälaidassa näkyvä aikajana jäisi näkyviin näkymää vieritettäessä. Tämä toive on nyt toteutettu, ja aikajana lukittuu paikoilleen vaikka tehtäviä selaa vierittämällä.

 


Kuva: Ylläpito-ohjelman näkymissä ylälaidan aikajanan lukittuminen näkyviin

 

Kenno-tiimi jatkaa hyvällä sykkeellä ja täydellä tarmolla sopimushallinnan suunnittelua, asuttamisen kehitystä sekä käyttöönottojen ja pilotointien valmistelua. 

 

Seuraava blogikirjoitus julkaistaan noin kuukauden päästä keskiviikkona 13.10.2021. Silloin, blogin ilmestymisen kanssa samassa tahdissa päivittyy tutusti myös demoympäristö uuteen versioonsa. Pysyhän siis kuulolla, niin saat ensikädessä tiedon siitä miten Kenno-projekti etenee!

 

Uudet demoympäristöön julkaistut, käyttöliittymässä näkyvät ominaisuudet vielä kootusti:

 

  • Kiinteistölle, Rakennukselle ja Tilalle uusia perustietoja
  • Tilan profiilisivulle
    • Huomiot -haitari
    • Huoneet -haitari
  • Vikailmoitukselle ja Tilaukselle navigointi kohteena olevan tilan profiilisivuun
  • Tapahtumat -listaan rivi tehdyistä muutoksista vialle, tilaukselle, tarkastukselle
  • Käsitellyksi merkityn vian muokkaaminen mahdolliseksi
  • Tarkastusraporttiin näkyviin veloitusten yhteenlaskettu summa
  • Ylläpito-ohjelman seuranta- ja suunnittelunäkymät: aikajana lukittuu näkymän ylälaitaan vierittäessä näkymää
  • Asunnot ja Hakemukset osioiden alle alkavat muodostua asuttamisen rungot