Näin kesän kynnyksellä Kenno-tiimi on vahvistunut uusilla kehittäjillä. Hommaan mukaan on hypännyt kolme kehittäjää ja syksyllä tiimi kasvaa vielä yhdellä henkilöllä. Kehitysvauhti siis sen kun kiihtyy entisestään! 

Uudet henkilöt ovat tutustuneet Kennon koodiin ja tapaan kehittää järjestelmää napsimalla visuaalisen ilmeen viilauksen, termiyhtenäistämisen ja arvojen validointien tehtäviä alkupalaksi. Tätä kautta ollaan saatu entistäkin yhtenäisemmän termistön ja ulkoasun Kenno testattavaksi. Samalla on toteutettu käytettävyysparannuksia saatujen käyttäjäpalautteiden pohjalta. Käynnissä on ollut myös suorituskyvyn varmistus isoilla datamassoilla ja tulokset siitä ovat olleet hienoja. Isojenkaan datamäärien ei pitäisi Kennoa tuotantokäytössä hetkauttaa. 

Laajahkon auktorisoinnin kehityksen myötä Kennon demoympäristön käyttäjätunnus on muuttunut. Demoympäristön https://demo.kenno-sw.net/ käyttäjätunnus on nykyään kenno.admin@pandia.fi. Salasana ympäristöön on pysynyt samana.

Perusrekisterien kokonaisuuteen on tehty tiedon näkymiseen liittyvä muutos. Toimipisteen profiilisivulle on luotu Yritys-haitari, jossa näkyy sen yrityksen tiedot johon kyseinen toimipiste kuuluu. Yrityksestä listataan nimi, Y-tunnus, sähköpostiosoite ja puhelinnumero. Tämä muutos tuo aiempaa tilannetta selvemmin esille Kennossa mahdollisen hierarkisen palveluntuottajayrityksen rakenteen. 


Kuva: Yrityksen tiedot -haitari Toimipisteen profiilisivulla
 

Asuttamisen kehitys on jatkunut tasaisena. Hakemuksia on edelleen viilattu kohti lopullista muotoaan. Niille on lisätty lisärajauksiin mahdollisuus kirjata lasitettu parveke ehdottomaksi vaatimukseksi tai toiveeksi. Muutoksen on kokenut myös lasta hakemukselle lisättäessä valinta “lapsi ei ole vielä syntynyt”. Valitsemalla tämän vaihtoehdon, vaihtuu syntymäaika määreeksi laskettuaika eivätkä nimet ole enää pakollisia. Solua haettaessa tietokombinaatiolla asiointikieli englanti + ei henkilötunnusta, kysytään jatkossa hakijalta myös sukupuoli jotta voidaan varmistua asuttamisen prosessissa siitä, että henkilölle tarjotaan oikeanlaista soluasuntoa. 

Asumisoikeushakemuksen loppuun on lisätty valinta “Vakuutan tiedot oikeiksi”. Hakemukseen on myös lisätty tarkistus, että hakijan sähköposti on syötettynä jos hän valitsee hakemuksen lopussa valinnan “Tarjouksen voi lähettää sähköpostiin”. Jos sähköposti puuttuu, saa hakija ilmoituksen puuttuvasta sähköpostiosoitteesta eikä hakemuksen tallennus ole mahdollinen ennen ristiriidan korjaamista.

Viime blogissa esiteltiin tapa jolla asukkaalle saa määriteltyä eduvalvojan. Saadun palautteen johdosta edunvalvojan tiedot näkyvät nyt asukkaan tietojen yhteydessä sopimuksella. Näin käyttäjän ei tarvitse avata asukkaan laajempaa tietonäkymää nähdäkseen keneen tulee edunvalvonta-asioissa olla yhteydessä.


Kuva: Edunvalvojan tiedot asukkaan tietojen yhteydessä sopimuksella

Sopimuksen irtisanomisesta on saatu valmiiksi ensimmäinen versio, jolla voi viedä läpi sopimuksen päättymisen perustapauksen. Sopimusnäkymän alalaidasta löytyy nyt painike “Irtisano sopimus”. Tätä kautta päätettäessä sopimusta, ollaan oletuksena päättämässä sopimus kaikkien osapuolten osalta. Tätä tilannetta korostaa kunkin sopimusosapuolen kohdalla oleva punainen “Irtisano” -tieto. Ylimpänä lomakkeella voidaan valita sopimuksen päättämisen tapa. Tämä on informatiivinen tieto, eikä siihen liity sen enempää toiminnallisuutta. Vaihtoehdot sopimuksen päättämiselle tällä hetkellä ovat:

  • Irtisano sopimus asiakkaan toimesta
  • Keskinäinen sopimus
  • Pura sopimus
  • Päätä sopimus
  • Häätö

Näitä vaihtoehtoja voidaan muokata tarpeen mukaan. Seuraavaksi tulee kirjata irtisanomisen tärkeät päivämäärät: irtisanomisen pvm, poismuuton pvm sekä sopimuksen päättymispäivä. Sopimuksen päättymispäivälle nouseva ehdotus noudattelee vuokra-asumisessa kaavaa seuraavan täyden kuukauden loppuun ja aso-asumisessa luopumispäivä + 3kk. Lomakkeella voi kirjata myös ensisijaisen irtisanomisen syyn sekä näyttöön liittyvät yksityiskohdat. Lopussa on mahdollisuus kirjoittaa vapaasti lisätietoja tapaukseen liittyen jos sille on tarvetta. Kun pakolliset tiedot on lomakkeelle täytetty, voi sopimuksen päättää alakulman “Irtisano sopimus ja lisäpalvelut” -painikkeella. Painikkeen teksti ennakoi jo tulevaa tilannetta, jossa tällä samalla lomakkeella otetaan kantaa itse sopimuksen lisäksi autopaikkojen ja saunavuorojen käytön päättämiseen tai jatkamiseen. 


Kuva: Lomake sopimuksen päättämistä varten

Tehdyn irtisanomisen voi myös tarvittaessa perua ennen sen astumista voimaan. Tämä tapahtuu sopimusnäkymän alalaidan “Peru irtisanominen” -painikkeella. Painike nollaa koko irtisanomisen ja sopimus päätyy irtisanomista edeltäneeseen tilaan. Kummastakin toiminnosta muodostuu rivi kyseisen sopimuksen Tapahtumat -listaan. 


Kuva: Irtisanomisen peruminen ja Tapahtumat -listan merkinnät

Suunnittelijoiden päivät täyttää edelleen reskontra. Toinen käyttöliittymäsuunnitelmien validointikierros on tehty kolmen kehityskumppanin kanssa. Validoinneissa on noussut esille hyviä havaintoja ja suunnitelmia hienosti edistäviä ideoita. Suunnitelmat jatkavat kehittymistään ja elokuussa käydään läpi kolmas validointikierros. Silloin tarkoituksena on päästä katselemaan jo varsin yksityiskohtaisia käyttöliittymäkuvia. 

Kenno-tiimi lomailee muiden tapaan kesän aikana, mutta kehitys ei kokonaan pysähdy missään vaiheessa. Tiimistä on aina osa paikalla edistämässä hanketta. Kuinka pitkälle tiimi pääsee kesäkuukausien aina summataan seuraavassa blogissa, joka julkaistaan elokuussa viikolla 34. Silloin, blogin ilmestymisen kanssa samassa tahdissa päivittyy tutusti myös demoympäristö uuteen versioonsa. Pysyhän siis kuulolla, niin saat ensikädessä tiedon siitä miten Kenno-projekti etenee!

Uudet demoympäristöön julkaistut, käyttöliittymässä näkyvät ominaisuudet vielä kootusti:

  • Demoympäristön käyttäjätunnuksen muutos → kenno.admin@pandia.fi
  • Toimipisteen profiilisivulle näkyviin yrityksen tiedot
  • Vuokrahakemuksen täydennyksiä:
    • Lasitettu parveke ehdoton vaatimus/toive valintoihin
    • Lapsi ei ole vielä syntynyt valinta + muutos pvm → Laskettuaika
    • Jos ei henkilötunnusta, asiointikieli on englanti ja haet solua → kysytään sukupuoli
  • Aso-hakemuksen täydennyksiä:
    • Lasitettu parveke ehdoton vaatimus/toive valintoihin
    • Vakuutan tiedot oikeiksi
    • Ei sähköpostiosoitetta + valinta “Tarjouksen voi lähettää sähköpostiin” → virheilmoitus + tallennus ei mahdollinen
  • Edunvalvojan tiedot näkyviin sopimukselle asukkaan tietojen alle
  • Sopimuksen irtisanominen, perustapaus
  • Sopimuksen irtisanomisen peruminen