Kesä on mennyt Kenno-tiimillä pääasiassa lomaillen. Kaikki ovat saaneet ladata akkujaan ja valmistautua alkavan syksyn mukanaan tuomaan tohinaan. Kokonaan Kennon  kehitys ei kuitenkaan ole pysähtynyt, vaan kesälläkin on aina jokunen tekijä ollut viemässä Kennoa eteenpäin. 

Tehty kehitys ei ole kovinkaan paljoa tuonut käyttöliittymään uusia toiminnallisuuksia, mutta taustalla on tapahtunut paljon edistystä. Kennon suorituskykyyn ja turvallisuuteen on kiinnitetty taas lisää huomiota. Samoin datasiirtojen työkalut ovat ottaneet harppauksen eteenpäin ja tulevien ylläpitäjien työkalu on alkanut saada muotoaan. Ensimmäistä kertaa kesän korvalla siirrettiin Kennoon kerralla koko TA-yhtiöiden kiinteistömassa, eikä siirrossa ilmennyt ongelmia. 

Pieniä käytettävyysparannuskohtia on noussut esille saatujen palautteiden ja testaajien sinnikkään työn avulla. Näiden parannusten toteutusta on kesän aikana jatkettu, samoin kuin ohjetekstien täydennyksiä käyttöliittymään ja visuaalisen ilmeen viilauksia. Esimerkkeinä näistä kohennuksista ovat mm. eri entiteettien muokkausnäkymien toiminta. Aiemmin muokkausnäkymissä Tallenna -painike oli aina aktiivinen. Tämä aiheutti käyttäjissä pientä hämmennystä ja epävarmuutta siitä, onko jotain jo muutettu. Jatkossa Tallenna -painike aktivoituu muokkausnäkymissä vasta sen jälkeen, kun jotain tietoa on oikeasti muutettu ja tallennus on tarpeellinen. Näkymien asettuminen avauksen yhteydessä tärkeimmäksi koetun tiedon kohdalle automaattisesti on myös ollut teemana käytettävyyttä parannettaessa. 

Hakemisen ja tarjoamisen työkalujenkaan kehitys ei ole pysähtynyt. Sillä saralla on viimeistelty olemassa olevia toiminnallisuuksia ja tehty pohjatyötä loppujen kehityksen vauhdittamiseksi. Valmistelevaa kehitystä on tehty myös Kennon ja M-Filesin välillä dokumenttien muodostuksen ja datan liikuttelun saralla. Reskontran tekninen suunnittelu on aloitettu toiminnallisen suunnittelun ohessa ja kohta päästään reskontran vaatimien taustarakenteiden kehityksen kimppuun.

Sopimushallinta on tällä kertaa ainoa osio, joka on saanut isomman uuden näkyvän lisäyksen sisältöönsä. Sopimuksen näkymän alalaitaan on tuotu näkyviin kaikkien tarkasteltavan sopimuksen osapuolten aiemmat sopimukset. Sopimus nousee näkymään sillä perusteella, että tarkasteltavan sopimuksen jokin osapuoli on ollut niissä osapuolena. Sopimuksen yhteydessä näkyy kyseisen sopimuksen kaikkien osapuolten nimet, sopimuksen päättymispäivä sekä Kennon sisäinen sopimuksen ID-numero. ID-numero tulee toimimaan linkkinä kyseisen sopimuksen näkymään, mutta vielä linkki ohjaa kaikkien sopimusten koontinäkymään yksittäisen sopimuksen sijaan. 


Kuva: Sopimuksen näkymässä osapuolten aiemmat sopimukset

Suunnittelun saralla fokuksessa on edelleen reskontra ja sen toiminnallisuudet. Suunnitelmia on validoitu ja täydennetty tehdyn kolmen validaatiokierroksen eväillä. Nyt suunnitelmiin viedään saatujen palautteiden kautta nousseet tarpeet ennen neljättä tulevien käyttäjien kanssa tehtävää tarkastelukierrosta.

Uudet Kennon kehittäjät ovat päässeet hienosti mukaan kehityksen rytmiin. Työkalut ovat hallussa ja koko tiimillä meininki mainio. Syksyyn lähdetään kuuden kehitystiimin voimin. Tiimien vastuualueet ovat:

  • Tuotantoon valmistautuminen
  • Kennon ydin ja ylläpito-osio
  • Hakeminen ja tarjoaminen
  • Sopimushallinta
  • Reskontra
  • Testaus

Lisäksi vanhaan tuttuun tapaan Kennon kehitysprosessissa mukana on tuotehallinta ja suunnittelijat. Tällä porukalla syksystä tulee vauhdikas monella saralla ja Kenno taatusti kehittyy kohisten kohta ensimmäistä käyttöönotettavaa versiota.

Kenno-tiimi jatkaa asuttamisen viimeistelyä ja sopimushallinnan toiminnallisuuksien kehitystä. Reskontran suunnitelmat pyritään saamaan nopeasti siihen vaiheeseen, jossa osion toiminnallisuuksien toteuttamista voidaan aloittaa teknisen valmistelun lisäksi. Seuraava blogikirjoitus julkaistaan noin kuukauden päästä, viikolla 38. Silloin, blogin ilmestymisen kanssa samassa tahdissa päivittyy tutusti myös demoympäristö uuteen versioonsa. Pysyhän siis kuulolla, niin saat ensikädessä tiedon siitä miten Kenno-projekti etenee!

Uudet demoympäristöön julkaistut, käyttöliittymässä näkyvät ominaisuudet vielä kootusti:

  • sopimukset -näkymässä näkyvissä osapuolten aiemmat sopimukset