Kenno-tiimin syksy on kulunut huoltokirjan viimeistelyyn, kehittäjäkumppaneiden pilotointien läpiviemiseen ja asuttamisen prosessin suunnittelun aloittamiseen.

 

Huoltokirjamoduulien (vikailmoitukset, huomioiden kirjaaminen, tilausten tekemisen eri muodot, huoneistojen tarkastaminen ja ylläpito-ohjelman pyörittäminen) toiminnallisuudet ovat valmistuneet ja kehittyneet lopulliseen muotoonsa ensimmäisiä varsinaisia pilotteja ja käyttöönottoja ajatellen. Huoltokirja jatkaa kehittymistään käytännön palautteen perusteella myös tästä eteenpäin, vaikka fokus kääntyykin asumisen hallinnan suuntaan.

 

Kennon ydin, eli palveluliitokset ja kiinteistöhierarkia muodostavat huoltokirjamoduuleille vankan taustarakenteen. Työn alla olevat notifikaatiot ja tapahtumien seuraaminen pitävät Kenno-käyttäjän ajantasalla arkipäivän tapahtumien etenemisestä. Eri tasoiset profiilisivut koostavat dataa tietystä näkökulmasta (esim. kiinteistö, huoneisto, yritys) käyttäjän tarkasteltavaksi. Huoltokirja-kokonaisuus alkaa siis olla käyttöönottovalmis!

 

Huoltokirjan kokonaisuutta on esitelty kiinnostuneille tahoille syksyn mittaan. Vastaanotto on ollut innostunutta. Demotilaisuuksissa on kuultu mm. seuraavia kommentteja:

 

  • nyt on kyllä ajateltu tulevaisuutta eikä ole lukkiuduttu nykypäivään
  • teillä Pandialla selkeästi tiedetään mitä asiakkaat haluaa ja toteutus on tehty sen mukaisesti
  • tosi selkeä ja helppokäyttöisen oloinen
  • en näkisi ongelmaa ettenkö osaisi suorilta käyttää tätä jos nyt iskettäisiin käteen ja painelisin kentälle hommiin
  • hyviä ja tarpeellisia ominaisuuksia
  • ihanan selkeä käyttöliittymä ja mobiilitoimivuus huippua
  • hienosti yksinkertaistettu ja sujuva kokonaisuus

 

Kiinteistöjen ylläpitoa tukevien moduulien siirtyessä yksi kerrallaan valmiiden toiminnallisuuksien koriin, ovat suunnittelijat aloittaneet asukasvalinnan kokonaisuuden työstämisen. Syksyn mittaan on pidetty aiheesta työpajoja, tehty käyttäjähaastatteluja ja piirretty käyttöliittymien rautalankamalleja.  Valmiina alkavat olla vuokra- ja asumisoikeusmaailman hakemusten käsittelyn, tarjousten tekemisen ja sopimusten muodostamisen työkalujen suunnitelmat. Näiden suunnitelmien validointi käyttäjien kanssa on blogia kirjoitettaessa täydessä vauhdissa. Validointien kautta viimeiset yksityiskohdat loksahtelevat paikoilleen ja toiminnallisuudet siirtyvät kehittäjien työpöydälle. Asuttamisen prosessi alkaa muodostua Kennoon ennen ensi kesää.

 

Nyt on mahdollista päästä näkemään Kennon huoltokirjan toimintaa demoympäristössä tapahtuvan esittelyn muodossa tai keskustelemaan vaikka pilotoinnista! Jos olet kiinnostunut demotapaamisesta, niin otathan yhteyttä lähettämällä meiliä Valtterille (valtteri.renvall@pandia.fi), tai jättämällä yhteystietosi sivustolla (https://kenno.app/) olevan lomakkeen kautta.

 

Rauhallista vuodenvaihdetta kaikille Kenno-blogin lukijoille!