Kulunut kuukausi on tuonut mukanaan valmistuvaa vuokra-asuttamisen toiminnallisuutta, näkyväksi muodostuvaa asumisoikeusasuttamista sekä sopimushallinnan kehitykseen siirtymistä. Kenno-tiimi pienentyi helmikuun alussa yhdellä kehittäjällä, mutta nykytiimi painaa hommia tehokkaasti ja tavoitteet mielessä pitäen kohti valmistuvaa mvp-vaiheen Kennoa. 

Aiemmin Kennon Asunnot -osiossa käyttäjä on voinut ottaa asunnon omalle työlistalleen asunnon Huoneisto -näkymän valintapainikkeella “Omalla työlistalla”. Nyt asunnon lisääminen omalle työlistalle onnistuu myös suoraan pikkukortin oikeasta yläkulmasta, jossa näkyy + merkki, jollei asunto vielä kenelläkään työn alla ole. 


Kuva: Asunnon omalle työlistalle lisäämisen plus -ikoni kortin oikeassa yläkulmassa

Kennon Asunnot -osiossa kortin valinnan jälkeen käyttäjälle avautuvan Huoneisto -näkymän tiedot on saatu suunnitelmia vastaavaksi. Uusimpina muutoksina on tuotu näkyville asunnon myynnillinen huoneistotyyppi teknisen huoneistotyypin sijaan. Tämä tarkoittaa sitä, että Kennossa voi asunnolla olla kaksi huoneistotyyppiä: tekninen ja myynnillinen. Tekninen huoneistotyyppi pitää sisällään kaikki tilat joita asunnossa on. Tällainen voisi olla esimerkiksi k + 2h + wc + sauna + vaateh + parveke + tuulikaappi. Vastaavan asunnon myynnillinen huoneistotyyppi voisi olla esimerkiksi 2h + k + s. Myynnillinen huoneistotyyppi on käyttäjän vapaasti määriteltävissä ja se tulee näkymään Kennossa läpi asuttamisen näkymien. Tekninen huoneistotyyppi puolestaan rakentuu sen perusteella, minkälaisia huonetiloja huoneiston alta kiinteistöhierarkaista löytyy.


Kuva: Huoneiston uudistuneet perustiedot

Lisäksi Huoneisto -näkymään on tuotu näkyviin huoneiston kuvaus. Kuvaus koostuu kahdesta osasta: huoneiston kuvauksesta ja kohteen kuvauksesta. Kuvauksella voi olla myös otsikko. Kohteen kuvaus on luonnollisesti sama kaikille kohteen asunnoille ja asunnon kuvaus taas asuntospesifi. Kuvauksen tietoja pääsee muokkaamaan osion alla olevasta Muokkaa kuvausta -painikkeesta.


Kuva: Huoneiston kuvauksen muokkaus

Asunnot -osion näkymistä tällä hetkellä viimeistelyssä on Hakemukset -näkymä. Siellä tällä hetkellä listautuu jo jätetyt hakemukset kohdistuen oikein käsiteltävään asuntoon. Hakemuksesta on näkyvissä tärkeimmiksi tunnistetut perustiedot. Hakemuksen tarkemmat tiedot sekä muokkaus ja käsittely ovat seuraavaksi valmistumassa. 

Hyvin yksinkertaisen tarjouksen voi muodostaa valitsemalla listalta hakemuksen jolle tarjous halutaan tehdä. Muodostettu tarjous nousee näkyville Tarjoukset -näkymään. Siellä sen voi Kennon käyttäjä hylätä sekä hyväksyä kokonaan tai alustavasti hakijan puolesta. Hylätyt tai vanhentuneet tarjoukset näkyvät Tarjoukset -näkymän alalaidassa, kohdassa “Aiemmat tarjoukset”. Myös hakemuksen peruuttaminen on Kennosta käsin mahdollista.


Kuva: Tarjous -näkymän ensimmäinen versio

Vuokra-asuttamisen rinnalle Kennoon alkaa rakentua asumisoikeusasumisen vuokrapuolta vastavat toiminnallisuudet. Nyt käyttäjä voi tallentaa Kennoon aso-hakemuksen Kennon ison plussan takaa. Myös asumisoikeushakemukset kohdistuvat oikein asumisoikeusasunnoille Kennon Asunnot -osiossa, asunnon Hakemukset -näkymässä.


Kuva: Asumisoikeushakemukset Asunnot -osion asunnon Hakemukset -näkymässä

Huoneistoon kohdistuvista hakemuksista voi valita hakemuksen riviä klikkaamalla halutut hakemukset tarjouskierrokselle ja muodostaa suppeatietoisen tarjouskierroksen. Kun tarjouskierros on käynnissä, näkyvät asuntoon sopivat hakemukset asunnon takana Hakemukset -näkymässä harmaina, eikä niitä pysty enää valitsemaan ennen tarjouskierroksen päättymistä. Tarjouskierrokselle valitut hakemukset puolestaan näkyvät Tarjoukset -näkymässä, jonka kautta voi seurata kunkin tarjouksen vastaustilannetta rivillä näkyvän Vastaus -tiedon avulla. Vastauksen kukin tarjouksen saaja voi käydä jättämässä sähköpostiin saamansa tarjousviestin kautta.   


Kuva: Asumisoikeuden tarjouskierroksen vastaustilanne Tarjoukset -näkymässä

Kennon Sopimukset -osio alkaa myös saada täytettä. Osiossa on nyt näkyvillä samankaltainen korttinäkymä kuin Asunnot -osiossa. Korttinäkymä pitää sisällään kaikki Kennossa olevat sopimukset ja näkymää saa rajattua osion “Rajaa näytettäviä sopimuksia” -toiminnallisuudella. Rajaimista on toteutettuna nyt ensimmäinen versio, joka tulee täydentymään kehityksen edetessä. 


Kuva: Sopimukset -osion korttinäkymä


Kuva: Sopimukset -osion korttinäkymässä valmiina olevat rajaimet

Kennon ydintoiminnallisuudet ovat saaneet tässä päivityksessä muutamia täydennyksiä. Nyt kiinteistöhierarkiasta voi hakea kohdekokonaisuuksia tunnuksen lisäksi nimellä


Kuva: Kiinteistöhierarkian täydentynyt kohderajain

Liitteiden selaus on myös uudistunut. Tämän muutoksen havaitsee helpoiten esimerkiksi tilaukselta, johon on liitetty vika jolla on liite. Tilauksen “Liittyvät vikailmoitukset” -haitarista näkee vanhaan malliin  tilaukseen liitetyt vikailmoitukset, mutta nyt vikailmoitusten liitteisiin on oma linkkinsä ja itse vikailmoituksen tietoihin oma linkki. Kummastakin linkistä aukeaa modaali, josta voi tarkastella joko karusellin kautta liitteitä tai teksti-ikkunan kautta vikailmoituksen muita tietoja. Muutos tehtiin, jotta liitteiden tarkastelu mobiililla olisi helpompaa. Tämä liitteiden tarkastelun muutos on ollut osa laajempaa mobiilitoimivuuden parannusta, jota Kennoon on viime aikoina tehty. Testausten kautta havaitut mobiilinäkymien puutteet on korjattu ja mobiilikäytettävyyttä on entisestään parannettu läpi Kennon.


Kuva: Tilaukseen liittyvän vikailmoituksen ja sen liitteiden avaaminen omissa linkeissään

Kenno-tiimi jatkaa täydellä tohinalla asuttamisen ja sopimushallinnan kehitystä sekä reskontran suunnittelua ja tarkentavia käyttäjähaastatteluja. Seuraava blogikirjoitus julkaistaan noin kuukauden päästä, viikolla 10. Silloin, blogin ilmestymisen kanssa samassa tahdissa päivittyy tutusti myös demoympäristö uuteen versioonsa. Pysyhän siis kuulolla, niin saat ensikädessä tiedon siitä miten Kenno-projekti etenee!

Uudet demoympäristöön julkaistut, käyttöliittymässä näkyvät ominaisuudet vielä kootusti:

  • Asunnon lisääminen omalle työlistalle pikkukortin oikeasta yläkulmasta
  • Myynnillinen huoneistotyyppi
  • Huoneiston kuvaus ja sen muokkaus
  • Käsittelijä hyväksyy, hylkää tai peruu vuokratarjouksen hakijan puolesta
  • Asumisoikeusasuttaminen
    • Hakemuksen tallennus ison plussan takaa
    • Hakemuksen kohdistuminen vapaaseen/vapautuvaan aso-asuntoon
    • Tarjouskierroksen muodostus, ensimmäinen versio
  • Sopimukset -osion korttinäkymä
  • Sopimukset -osion korttinäkymän rajaimet
  • Kiinteistöhaku kohteen nimellä
  • Liitteiden avaus toisiinsa liittyvien entiteettien modaali-tapauksissa