Edellisen blogi-julkaisun jälkeen Kenno-tiimi on uurastanut asuttamisen ja sopimushallinnan kehityksen parissa. Sekä vuokra- että asumisoikeushakemuksen toiminnallisuuksia on viimeistelty ja sopimushallinnan rakennetta käyttöliittymän taustalla vahvistettu. Parkkipaikkojen käsittely on päässyt teknisestä suunnittelusta toteutukseen. 

Suurin käyttöliittymässä näkyvä muutos Asunnot -osiossa on vuokra- ja asumisoikeusasuttamisen jakaminen omiin näkymiinsä. Näkymien välillä saa vaihdeltua osion yläosassa olevista valintapainikkeista “Vuokra-asunnot” ja “Asumisoikeusasunnot”.

Kuva: Vuokra- ja asumisoikeusasuttamisen näkymän valinnan painikkeet

Yksittäisenä pienempänä muutoksena mainittakoon Asunnot -osiossa avatun yksittäisen asunnon näkymän alalaidan Tarkastukset -osio. Siellä näkyy nyt asuntoon tehty viimeisin tarkastus vikoineen ja huomioineen. Tarkastuksen ajankohtaa klikkaamalla saa linkistä auki koko tarkastuksen uuteen välilehteen, jos laajemmalle tarkastuksen tarkastelulle on tarvetta. 


Kuva: Asunnon näkymästä löytyvä linkki tehtyyn tarkastukseen

Sopimukset -osiossa uutta on se, että korttia klikkaamalla aukeaa valitun sopimuksen tarkemmat tiedot laajempaan tarkasteluun. Näkymässä on tällä hetkellä koostettuna sopimuksen osapuolet. Kehityksen edetessä näkymä tulee saamaan suunnitelmien mukaisen sisällön pala kerrallaan. 


Kuva: Korttinäkymästä valitun sopimuksen tiedot laajemmin

Kehityskumppanien kanssa on aktiivisesti edistetty datasiirtoja suunnitellen ja kehittäen työkaluja kiinteistöihin liittyvän datan tuontiin eri järjestelmistä Kennoon. Tämä työ tulee helpottamaan käyttöönottovaihetta datan ollessa jo valmiina odottamassa toiminnallisuuksien testausta ja tuotantokäyttöä. 

Suunnittelussa on viime ajat keskitytty reskontran haastatteluihin. Niitä on tehty alkuvuoden aikana 15 kappaletta ja sovittuna on vielä 5 lisää! Yhteensä haastatteluihin on osallistunut tähän mennessä lähes 30 henkilöä. Haastattelujen kautta alkaa Kenno-tiimillä olla kasassa niin paljon tietoa, että maaliskuun alussa päästään tekemään ensimmäisiä reskontran käyttöliittymien rautalankamalleja. Kun ensimmäiset versiot käyttöliittymistä on hahmoteltu, jatketaan haastatteluja syventäen nyt jo opittua. 

Sopimushallinnan suunnitelmat ovat tarkentuneet tehtyjen lisähaastattelujen ja saatujen palautteiden perusteella. Lopullisia sopimushallinnan suunnitelmia esitellään tuleville käyttäjille kuluvan viikon tiistaina ja perjantaina. Esittelyjen jälkeen toivotaan käyttäjiltä kommentteja suunnitelmista, jotta suunnitelmiin ei jää puutteita ja sopimushallinnan toiminnallisuudet saadaan heti kehitettyä oikeanlaisiksi.

Vaikka käyttöliittymässä ei tällä kertaa olekaan paljon uutta esiteltävää, tapahtuu Kennon pellin alla paljon kehitystä. Sopimushallinnan taustarakenteiden lisäksi mm. auktorisointi ja kiinteistöyhtiöryhmän käsittely etenevät tasaisesti. Lisäksi tehdään jatkuvasti töitä Kennon suorituskyvyn ja käytettävyyden eteen. Myös tulevaisuudessa tarvittavia integraatioita muihin järjestelmiin suunnitellaan ja valmistellaan kovaa vauhtia. 

Esimerkkinä pienestä käytettävyysmuutoksesta mainittakoon tarkastuksella kirjattuun vikailmoitukseen lisätty “Liittyvät tarkastukset” -haitari, josta pääsee siirtymään vikailmoitukseen liittyvään tarkastukseen tarkastuksen riviä klikkaamalla.

Kuva: Vikailmoituksen Liittyvät tarkastukset -haitari

Kenno-tiimi jatkaa täydellä tohinalla asuttamisen ja sopimushallinnan kehitystä sekä aloittelee reskontran käyttöliittymien suunnittelua. Seuraava blogikirjoitus julkaistaan noin kuukauden päästä, viikolla 14. Silloin, blogin ilmestymisen kanssa samassa tahdissa päivittyy tutusti myös demoympäristö uuteen versioonsa. Pysyhän siis kuulolla, niin saat ensikädessä tiedon siitä miten Kenno-projekti etenee!

Uudet demoympäristöön julkaistut, käyttöliittymässä näkyvät ominaisuudet vielä kootusti:

  • Asunnot -osion jako kahteen: Vuokra-asuntoihin ja Asumisoikeusasuntoihin
  • Asunnon näkymän osio Viimeisin tarkastus: viat, huomiot ja linkki tarkastukselle
  • Vikailmoituksen Liittyvät tarkastukset -haitari