Edellisen blogin jälkeen hurahtaneen kuukauden aikana on Kenno kehittynyt monella saralla kohisten. Laajimpia muutoksia on kokenut datasiirroissa käytettävä Admin App, jonka avulla dataa saadaan siirrettyä Kennoon muista järjestelmistä käyttöönoton yhteydessä. Admin App alkaa olla siinä laajuudessa, jossa sitä ensimmäisen Kenno version käyttöönotossa tarvitaan. Kaikki muutkin Kennon osa-alueet ovat saaneet täydennystä. Alla esiteltynä ne toiminnallisuudet, jotka on testattavissa käyttöliittymän kautta. 

Kennon ydin ja ylläpito

Suuren palveluntarjoajajoukon liityttyä Kennon käyttäjiksi, on ollut hienoa saada palautetta Kennosta heidän näkökulmastaan. Ensimmäinen palautteiden perusteella tehty täydennys Kennoon on toimialalistan lisäykset Kiinteistönhuolto ja Siivous. Aiemmin on ajateltu, että on riittävää, että nämä alat ilmenevät palveluliitosten kautta, mutta käytäntö osoitti toisin. Nyt alat on lisätty toimialalistaan, josta palveluntarjoaja voi liittää ne tarvittaessa toimipisteelleen toimialoiksi.


Kuva: Toimialat Kiinteistönhuolto ja Siivous valittuina toimipisteelle toimialoiksi 

Niinikään palautteiden perusteella on kiinteistöhierarkian perustietoihin lisätty mahdollisia arvoja. Tiloille on mahdollistettu kaksi uutta tyyppiä: Lastenvaunuvarasto ja Asukastila. Lisäksi Ilmanvaihtomuoto voi olla jatkossa aiempien lisäksi myös Keskitetty poisto tai Keskitetty tulo/poisto.

Ylläpitotehtävän kopiointiin kiinteistöltä toiselle on tehty pieni päivämäärämuutos. Jatkossa kun ylläpitotehtävän muotti tuodaan kiinteistölle, muutetaan sen aikataulujen alkuperäinen voimaanastumispäivä kuluvaksi päiväksi. Tämä poistaa käytännössä ilmenneen ongelman muottien julkaisussa voimaanastumispäivän ollessa menneisyydessä, eikä aikataulujen voimaanastumispäiviä tarvitse enää muuttaa käsin sopiviksi.

Toinen ylläpitokokonaisuuden korjattu ominaisuus on sähköpostin lähetys työnsuorittajaksi valitulle taholle. Tämä toiminnallisuus on palautettu toimintaan, ja jatkossa jokaisesta uudesta palveluntarjoajalle osoitetusta tilauksesta lähtee sähköposti työnsuorittajaksi valitulle taholle. Jos valittuna on vain toimipiste, lähtee sähköposti toimipisteen tiedoista löytyvään sähköpostiosoitteeseen. Jos valittuna on myös henkilö, saa toimipisteen lisäksi myös hän sähköpostia. Sähköpostilähetys tehdään myös siinä tilanteessa, jossa työnsuorittajatahoa (joko toimipiste tai henkilö) muutetaan – sähköposti lähtee tällöin uusille työnsuorittajatahoille. Sähköposti sisältää tiedon Kennoon lisätystä tilauksesta. Kaikki toiminnallisuudet tilaukselle tulee edelleen tehdä Kennossa, johon voi siirtyä sähköpostista löytyvällä linkillä. Myöhemmässä Kennon kehityksen vaiheessa toimipisteen käyttäjille luodaan mahdollisuus vaikuttaa siihen, saavatko he tilauksista sähköpostia vai eivät.

Asunnot -osio, yleiset toiminnallisuudet

Asunnot -osiossa on laajennettu asumisoikeusasuntojen rajainmahdollisuuksia. Nyt asuntomassaa pystyy rajaamaan myös asunnon kk-kustannusten sekä asumisoikeusmaksun suuruuden perusteella. Samassa yhteydessä on viimeistelty asumisoikeushakemusten kohdistuminen asuntoihin. Nyt jokainen hakemukselle tallennettu kriteeri vaikuttaa hakemuksen ja asuntojen kohdistumiseen. 


Kuva: Asumisoikeusasuntojen rajaimet nykylaajuudessaan

Asunnon ominaisuudet ovat saaneet täydennystä. Nyt asunnon ominaisuuksien kautta (Asunnon detain -näkymässä ratas -kuvake) voi hallita tietoa asunnon vesilaskutuksen mallista. Valittavana on vaihtoehdot Kuuluu hintaan, Ennakko, Mittari ja Kiinteä maksu. Valinta on mahdollista siirtää tiedoksi markkinointikanaviin. Lisäksi se vaikuttaa reskontran vesilaskutuksen toimintaan. Ominaisuuksiin on lisätty myös mahdollisuus valita asunnolle hintojen korotuksen sidos. Tämä tieto ei vielä vaikuta Kennossa mihinkään toiminnallisuuteen, mutta tulevaisuudessa sitä voidaan hyödyntää hintojen tarkistusten taustatietona. 


Kuva: Asunnon uudet ominaisuudet

Laajin asunnon myyntiin ja markkinointiin liittyvä uudistus Kennossa on erilaisissa myynti- ja markkinointitilanteissa hyödynnettävien kuvien hallinta. Tämä tapahtuu kiinteistöhierarkian kautta: kiinteistöltä löytyy nyt linkki “Kiinteistön kuvat” (nimi tulee muuttumaan) ja asunnolta linkki “Markkinointikuvat”. Kyseiset linkit avaavat muualtakin Kennosta tutun liitekarusellin. 


Kuva: Markkinointikuvat -linkki asunnon perustiedoissa


Kuva: Markkinointikuvien liitekaruselli avattuna

Liitekarusellissa voi olemassa olevia kuvia selata joko nuolinäppäimillä tai vasemman laidan pikkukuvia klikkaamalla. Muokkaa -painike avaa näkymän muokkaustilaan. Muokkaustilassa voi kuvakokonaisuuteen lisätä kuvia, sekä muuttaa olemassa olevien kuvien järjestystä kuvien kohdalla olevien valikoiden avulla. Ensimmäinen kuva on merkitty aina tyypiltään pääkuvaksi ja numerolla 2 oleva kuva pohjakuvaksi. Tämä on tärkeä huomioida varsinkin siirrettäessä materiaaleja Oikotielle ja Vuokraoveen, sillä järjestysnumerot ja tyypit vaikuttavat siihen, miten kuvat eri markkinointikanavissa näkyvät. 

Hakemukset -osio ja hakemuslomake

Hakemukset -osiosta on piilotettu keskeneräiset välilehdet, jotta näkymän tarkastelu ei aiheuttaisi demoilijoissa hämmennystä. Näkyvissä on siis enää vain hakemuksen tiedot ja niiden käsittely. Muut välilehdet alkavat valmistua osana Kennon tulevaa kehitystä.

Tämän näkymän selkeytyksen lisäksi hakemusten löytämistä on helpotettu mahdollistamalla haku sekä hakijoiden nimillä että henkilötunnuksilla. Osion rajainmahdollisuudet tulevat monipuolistumaan lähiaikoina. 


Kuva: Hakemukset -osion rajaimet

Sekä vuokra- että asumisoikeushakemuksen julkinen versio on muutettu yleisväritykseltään harmaaksi. Tämä muutos tehtiin palautteiden perusteella, jotta hakemuslomakkeen väritys istuisi mahdollisimman hyvin osaksi kenen tahansa toimijan nettisivuja. Myöhemmässä kehityksen vaiheessa tullaan mahdollistamaan hakemuslomakkeen personointi kiinteistöyhtiökohtaisesti. Tällöin kukin toimija saa käyttöönsä oman värimaailmansa mukaisen hakemuslomakkeen.  

Kaikille hakemustyypeille on lisätty ohjeistus sallitusta liitekoosta, jotta hakijalle olisi selkeää millaisia liitteitä hakemukselle voi lisätä. Lisäksi on estetty vastaaminen tarjoussähköpostin kautta vuokratarjoukseen tai asumisoikeuden tarjouskierrokseen asetetun umpeutumispäivämäärän jälkeen. Tällä vältetään hämmentävät tilanteet, joissa umpeutuneeseen tarjoukseen tai tarjouskierrokseen kohdistuisi vielä vastauksia. Tällaisessa tilanteessa vastauspainiketta sähköpostissa painaessaan saa hakija ilmoituksen, jossa kerrotaan tarjouksen jo umpeutuneen, eikä vastaaminen siksi ole enää mahdollista.  


Kuva: Hakijalle ilmoitus umpeutuneesta tarjouksesta

Asumisoikeushakemus

Asumisoikeushakemusta on laajennettu liitteiden lisäämismahdollisuudella. Hakija voi lisätä hakemukselle liitteitä hakemuksen viimeisessä vaiheessa. Vastaavasti Kenno-käyttäjä voi lisätä asumisoikeushakemukselle liitteitä Hakemukset -osiossa, hakemuksen detailissa, “Muokkaa hakemusta” toiminnallisuuden kautta.

Liitteisiin liittyen on asumisoikeussopimuksen luontinäkymään lisätty valinta “Liitteet saatu”. Tällä tiedolla voidaan dokumentoida ennen sopimuksen tekoa vaadittavien liitteiden toimituksen tilannetta.  


Kuva: Asumisoikeusasunto, Sopimukset -välilehden “Liitteet saatu” valinta

Asumisoikeushakemuksen tarjoussähköpostin vastauslinkit ovat olleet jonkin aikaa toimimattomat, mutta nyt ne toimivat taas moitteetta. Lisäksi kieltävän vastauksen yhteydessä kysytään kieltäytymisen syy. Tämän syyn voi myös Kenno-käyttäjä tallentaa Kennon käyttöliittymän kautta vastatessaan hakijan puolesta tarjoukseen. 


Kuva: Hylkäävä vastaus tarjoukseen – mahdollisuus kirjoittaa hylkäyksen syy

Käyttäjälle on mahdollistettu aso-hakemuksen peruminen samalla mallilla kuin mitä aiemmin on toteutettu vuokra-hakemukselle. Kenno-käyttäjä voi peruuttaa asumisoikeushakemuksen Hakemukset -osiossa, hakemuksen detail -näkymän alalaidassa olevalla “Peruuta hakemus” -painikkeella. Peruutuksen ja vahvistuksen jälkeen hakemus ei enää kohdistu asuntoihin, eikä sitä voi valita osaksi tarjouskierroksia. Jos hakemus on jo osana käynnissä olevaa tarjouskierrosta, ei peruuttaminen vaikuta siihen mitenkään. Hakemuksen peruuttaminen vaihtaa hakemuksen tilalle “Peruutettu”.  


Kuva: Asumisoikeushakemuksen peruuttaminen Kennon käyttöliittymästä

Nyt tehty päivitys on tuonut mukanaan muutoksia asumisoikeushakemuksen toimintaan. Muutokset on tehty saatujen palautteiden perusteella. Jatkossa:

  • Samalla aso-numerolla voi olla useita yhtäaikaisia hakemuksia
  • Hakemus voi olla yhtä aikaa monella tarjouskierroksella
  • Vaikka hakemus on tarjouskierroksella, sitä voi muokata Kenno-käyttäjän toimesta. Muokkaus ei vaikuta voimassa olevaan tarjouskierrokseen
  • Vaikka hakemus on tarjouskierroksella, sen voi peruuttaa Kenno-käyttäjän toimesta. Peruutus ei vaikuta voimassa olevaan tarjouskierrokseen

Tarjoukset ja tarjouskierrokset, yleiset

Tarjouskierroksesta hakijoille lähtevä sähköposti on saanut lisää tietosisältöä palautteiden perusteella. Samalla sekä vuokra- että asumisoikeustarjouksille on toteutettu kaikkien hintojen haku reskontrasta tarjotun sopimuksen alkamispäivän ajanhetkeltä. Nämä hinnat pysyvät muuttumattomina tarjouksesta muodostettavalle sopimukselle saakka.

Tarjouksiin ja tarjouskierroksiin liittyen on mahdollistettu määriteltyjen kiinteistöhierarkian liitteiden nostaminen automaattisesti tarjouksen liitteiksi. Liitteen saa nostettua tarjoukselle/tarjouskierrokselle tallentamalla sille kiinteistöhierarkiassa kategorian “Tarjous”. Tarjous -kategorian voi tällä hetkellä tallentaa kiinteistöhierarkian kiinteistö- ja asuntotasoilla oleville liitteille. Näiden automaattisesti mukaan nouseville liitteille on tarjoukselle/tarjouskierrokselle mahdollista lisätä liitteitä vanhaan malliin myös manuaalisesti luonnin yhteydessä.


Kuva: Tarjous -kategorian tallentaminen kiinteistöhierarkian liitteelle
 

Tarjouksen ja tarjouskierroksen muodostamisen ikkunassa näkyy Tarjous -kategorian omaavat liitteet. Kunkin liitteen voi vielä pudottaa pois klikkaamalla liite painikkeestaan pois päältä. Tällöin liitteen painike muuttuu harmaaksi ja siitä poistuu väkäskuvake, eikä se lähde sillä kerralla sähköpostin mukana hakijoille. 


Kuva: Tarjous -kategorian omaava liite aktiivisena näkyvissä tarjouksen luonnin ikkunassa

Lähetettyjen tarjousten sisältö on näkyvissä Asunnot -osiossa, asunnon Tarjoukset -välilehdellä. Siellä tarjouksen rivin alla on painike “Näytä”, jota painamalla käyttäjä saa auki hakijalle lähteneen sähköpostin sisällön. Tiedot saa piilotettua niiden avaamisen jälkeen “piilota” -painikkeella. 


Kuva: Tarjoussähköpostin tiedot näkyvissä asunnon Tarjoukset -välilehdellä
  

Tarjouksen vastauspainikkeiden ulkoasu on kokenut muutoksen. Nyt ne muodostavat yhtenäisen vastausnauhan, josta voi kerrallaan olla valittuna yksi vaihtoehto. Oletuksena on valittuna vaihtoehto “Ei vastausta”. 


Kuva: Tarjoukseen vastaamisen vaihtoehdot Kennon käyttöliittymässä

Sopimukset, uusi sopimus

Sopimusta luotaessa voi käyttäjä valita allekirjoitustavaksi sähköisen allekirjoituksen lisäksi allekirjoituksen paperilla. Tällöin sopimuksen viimeistelyn kautta sopimus tulee tulostaa paperille, ottaa allekirjoitukset ja tallentaa allekirjoitettu sopimus haluttuun paikkaan (mappiin, Kennon sopimuksen liitteeksi tms.).  


Kuva: Valinta “Allekirjoitus paperille” sopimusta luotaessa

Sopimusluonnos tulee viimeistellä ennen sen allekirjoittamista ja astumista voimaan. Aiemmin sen on voinut tehdä Asunnot -osion kautta, Sopimukset -välilehdeltä. Nyt sopimuksen viimeistely on mahdollistettu myös Sopimukset -osiosta, sopimuksen detailista. Samasta paikasta on mahdollistettu myös sopimuksen peruminen. Peruminen oli aiemmin mahdollista vain “Odottaa allekirjoitusta” -tilaiselle sopimukselle. Jatkossa perumisen voi tehdä myös sopimuksen ollessa tiloissa “Allekirjoitus keskeytetty” ja “Allekirjoitus rauennut”. 


Kuva: Sopimuksen viimeistely ja peruminen Sopimukset -osiosta
 

Sopimukselle on mahdollistettu allekirjoitetuksi merkitseminen manuaalisesti käyttöliittymästä valintapainikkeella. Valintapainike on näkyvissä sopimuksella silloin kun sopimus on tilalla “Odottaa allekirjoitusta”. Manuaalisesti allekirjoitetuksi merkitseminen jättää sopimukselle lokimerkinnän: kuka allekirjoituksen merkitsi saaduksi ja koska. 


Kuva: Sopimuksen merkitseminen allekirjoitetuksi manuaalisesti

Sopimukset,voimassa oleva sopimus

Sopimukselle on mahdollistettu asunnon osoitteesta poikkeavan laskutusosoitteen asettaminen. Vielä ei tälle toiminnallisuudelle ole paikkaa käyttöliittymässä, mutta paikka tulee löytymään reskontrasta, sopimuksen maksutilannenäkymästä seuraavan versiopäivityksen jälkeen. 

Sopimuksen muokkaaminen sekä voimassaolon aikana että sopimuksen päättyessä on täydentynyt useammilla toiminnallisuuksilla. Muokkaa sopimusta tai palveluita -painikkeen takaa on nyt mahdollista päättää sekä saunavuoro että jonkin henkilön kuuluminen sopimukselle. Kumpikin toiminnallisuus pitää sisällään ajastusmahdollisuuden, eli päättymiselle on mahdollista asettaa päivämäärä. Ennen kyseistä päivämäärää voi päättymisen perua joko näkymän ylälaidan oranssista palkista tai päättyvän palvelun tai henkilön osallisuuden kohdalta. Toiminnallisuus siis noudattelee jo aiemmin esitellyn pysäköintipaikan päättämisen mallia. 

Aiemmin sopimusta irtisanottaessa “Irtisano sopimus” -toiminnallisuuden kautta pystyi irtisanomaan vain sopimuksen henkilöt, eli lisäpalvelut piti päättää ensin sopimuksen muokkauksen kautta. Nyt lisäpalvelut päättyvät osana “Irtisano sopimus” -toiminnallisuutta. Niiden päättyminen noudattelee sopimuksen irtisanomisen päivämääriä. Tässä nyt päivitetyssä Kennon versiossa lisäpalveluiden päättyminen ei näy suoraan irtisanomisen käyttöliittymässä, mutta taustalla se kuitenkin tapahtuu. Seuraavan päivityksen yhteydessä lisäpalveluiden irtisanominen saatetaan loppuun. Sen jälkeen niille on mahdollista antaa omat päättymispäivänsä, ne voidaan jättää voimaan ja päättymiset voidaan myös perua ennen sopimuksen päättymistä.

Reskontra

Reskontra on myös saanut muutamia uusia toiminnallisuuksia kokonaisuuteensa. Ensimmäinen niistä on rajainten laajennus reskontran sopimukset -listaan. Listaa voi nyt suodattaa sopimusosapuolten nimillä ja hetuilla.

Vesilaskutuksen osalta on valmistunut kesken veden laskutuskauden vaihtuneiden sopimusten käsittely. Kenno osaa nyt kiinteistön vesilaskutuksen masanäkymässä tuoda näkyviin samaan asuntoon liittyvät useammat sopimukset, joiden alkamis- tai päättymispäivä osuu valitulle laskutuskaudelle. Sopimukset voi joko piilottaa tai pitää näkyvissä näkymän oikean yläkulman “Näytä kesken kauden päättyneet sopimukset” -valitsimella. Kesken kauden päättyneen sopimuksen tiedoissa on nähtävillä päättymispäivä ja lukemat, joiden perusteella mahdollinen loppuvesilasku on sopimukselle tehty. Näin Kenno-käyttäjä osaa ottaa sopimuksen vaihtumisen huomioon tehdessään vesilaskua uudelle, kesken kauden alkaneelle sopimukselle. 


Kuva: Kesken veden laskutuskauden päättyneiden sopimusten näyttämiseen/piilottamiseen tarkoitettu valitsin

Vesilaskun tekeminen yksittäiselle sopimukselle on nyt mahdollista. Vesilasku yksittäiselle sopimukselle tehdään reskontran Sopimukset -listan “Luo uusi” -toiminnallisuuden “Kulutusmaksut” -välilehdeltä. Näkymässä voi määritellä massatoiminnon tapaan laskutuskauden sekä tariffit, kirjata asunnon vesimittareiden alku- ja loppulukemat sekä muodostaa joko laskun tai palautuksen, riippuen kulutetun veden ja maksettujen ennakoiden suhteesta. 


Kuva: Yksittäisen sopimuksen vesilaskun luonnin lomake

Lomakkeen alalaidassa on maininta viestistä, jonka voi lisätä laskuun vakioviestin perään. Näin voi tosiaan tehdä. Vakioviestiä voi käyttäjä ylläpitää kiinteistöyhtiön asetuksissa, viestipohjat välilehdellä. Vakioviesti tulostuu laskulle, samoin kuin laskun muodostuksessakin kirjoitettu teksti. Vesilaskun lomakkeen muodostus on siis myös saatu valmiiksi. 


Kuva: Vesilaskutuksen yleisen viestipohjan hallinta kiinteistöyhtiön asetuksissa

Kiinteistöyhtiön asetuksiin on tuotu myös muita uusia tausta-asetuksia käyttäjien muokattaviksi. Tällä kertaa vesilaskutuksen yleistekstin lisäksi asetuksiin on lisätty maksumuistutusten rajojen ja muodostuksen hallinta, sekä erilaisten maksumuistutusten oletustekstien muokkaus. Maksumuistutuksille on myös muutettu maksuehdoksi heti. Tämä on kuitenkin tarvittaessa käyttäjän muokattavissa maksumuistutusten luonnin yhteydessä. Lisäksi maksumuistutusten lomakkeiden luonti on saatettu valmiiksi.


Kuva: Maksumuistustusten muodostuksen asetukset
 

Sopimukselle tehtävän hyvityksen toiminnallisuus on valmistunut. Hyvitykseen pätevät samat säännöt ja se tehdään samalla tavalla kuin erillislasku (esitelty blogissa Täyttä vauhtia eteenpäin, 22.2.2023). Hyvityslaskun saa siis luotua reskontran Sopimukset -listauksen “Luo uusi” -painikkeen kautta, välilehdeltä “Hyvitys”. 


Kuva: Hyvityksen luonnin näkymä

Hyvityslaskun rivit tulee kohdistaa sopimukselta löytyvään maksulajiin/-lajeihin. Rivejä hyvitykselle käyttäjä voi muodostaa haluamansa määrän. Vaikka hyvityksen luonnin näkymässä hyvitettävä summa syötetään positiivisena lukuna, muodostaa se tallennuksen yhteydessä sopimukselle miinusmerkkisen tavoitteen, joka pienentää sopimuksen tavoitteiden määrää. Hyvitykselle voidaan hyvitysrivien lisäksi kirjata selite ja valita hyvityksen kirjauspäivä. Tallennettaessa hyvityslasku muodostuu Lähtevät laskut -listaukseen, josta se voidaan tarvittaessa lähettää asukkaalle.  

Kenno-tiimi jatkaa tiukkaa kehitystä kohti Kennon ensimmäisen, tarpeet minimitasolla täyttävän version valmistumista. Seuraava blogikirjoitus julkaistaan viimeistään kuukauden päästä, viikolla 23. Silloin, blogin ilmestymisen kanssa samassa tahdissa päivittyy tutusti myös demoympäristö uuteen versioonsa. Pysyhän siis kuulolla, niin saat ensikädessä tiedon siitä miten Kenno-projekti etenee!

Uudet demoympäristöön julkaistut, käyttöliittymässä näkyvät ominaisuudet vielä kootusti:

Kennon ydin ja ylläpito

  • Uusia toimialoja (Kiinteistöhuolto ja Siivous)
  • Uusia arvoja kiinteistöhierarkian valikoihin
    • Uudet Tilatyypit: Lastenvaunuvarasto ja Asukastila
    • Uudet ilmanvaihtomuodot: Keskitetty poisto, Keskitetty tulo/poisto
  • Ylläpitotehtävän muottien tuonti kiinteistölle: tuotujen muottien aikataulujen voimassaolon alkupäiväksi kuluva päivä
  • Sähköposti uudesta tilauksesta työnsuorittajalle

Asunnot -osio, yleiset toiminnallisuudet

  • Asunnot -osio, rajainten laajennuksia (vastikkeen suuruus, aso-maksun suuruus)
  • Aso-asunnoille uusia kohdistusmääreitä (toteutettuna kaikki hakemuksen valinnat)
  • Asunnon ominaisuudet: veden laskutustapa ja korotussidos
  • Markkinointikuville oma toiminnallisuus, joka tukee järjestyksen muuttamista

Hakemukset -osio ja hakemuslomake

  • Hakemukset -osiosta on piilotettu vielä keskeneräiset välilehdet
  • Hakemukset -osiossa mahdollisuus rajata näkymää hakijan nimellä ja hetulla

Vuokrahakemus

  • Julkisen hakemuslomakkeen perusvärin vaihto neutraaliksi (harmaa)
  • Hakijalle näkyviin ohje sallituista hakemuksen liitteistä (tyyppi ja koko)
  • Umpeutuneeseen tarjoukseen vastaaminen estetty

Aso-hakemus

  • Julkisen hakemuslomakkeen perusvärin vaihto neutraaliksi (harmaa)
  • Liitteen lisäämismahdollisuus hakemuslomakkeen kautta
  • Kenno-käyttäjälle mahdollisuus lisätä liitteitä
  • Hakijalle näkyviin ohje sallituista hakemuksen liitteistä (tyyppi ja koko)
  • Liitteet saatu -valinta
  • Hakijalle mahdollisuus vastata tarjouskierrokseen tarjoussähköpostin linkkien avulla, hylkäyksen yhteyteen hylkäyksen syyn tallennusmahdollisuus
  • Umpeutuneeseen tarjouskierrokseen vastaaminen estetty
  • Aso-hakemuksen peruminen Kenno-käyttäjän toimesta
  • Muutoksia Aso-hakemuksen toimintaan
    • Samalla aso-numerolla voi olla useita yhtäaikaisia hakemuksia
    • Hakemus voi olla yhtä aikaa monella tarjouskierroksella
    • Vaikka hakemus on tarjouskierroksella, sitä voi muokata Kenno-käyttäjän toimesta. Muokkaus ei vaikuta voimassa olevaan tarjouskierrokseen

Tarjoukset ja tarjouskierrokset, yleiset

  • Tarjouskirjeen tietosisällön laajennukset
  • Tarjoukselle / tarjouskierrokselle näkyviin hinnat tilan hinnoista, tilan hintojen muuttuessa pysyy voimassa oleva tarjous muuttumattomana
  • Kiinteistöhierarkian liitteiden Tarjous-kategorisointi käyttöön
  • Lähetetyn tarjouksen näyttäminen käyttöliittymässä
  • Tarjouksen vastausvaihtoehtojen uusi ulkoasu

Sopimukset, uusi sopimus

  • Sopimukselle mahdollisuus valita allekirjoitustavaksi “paperilla”
  • Sopimuksen peruminen mahdolliseksi myös tiloissa allekirjoitus keskeytetty ja allekirjoitus rauennut
  • Sopimuksen viimeistely mahdolliseksi Sopimukset -osiosta, sopimuksen näkymästä
  • Kenno-käyttäjälle mahdollisuus manuaalisesti merkitä sopimus allekirjoitetuksi

Sopimukset,voimassa oleva sopimus

  • Sopimukselle mahdollisuus asettaa poikkeava laskutusosoite
  • Voimassa olevan sopimuksen saunavuoron päättäminen
  • Henkilön irtisanominen ajastetusti sopimukselta “Muokkaa sopimusta tai lisäpalveluita” -toiminnallisuuden kautta
  • Lisäpalveluiden irtisanominen sopimuksen irtisanomisen yhteydessä

Reskontra

  • Reskontran Sopimukset -listalla mahdollisuus rajata listaa sopimusosapuolen nimellä ja hetulla
  • Vesilaskutuksessa kesken laskutuskauden vaihtuneen sopimuksen käsittely
  • Yksittäisen asunnon vesilasku
  • Vesilaskulomakkeen muodostus
  • Maksumuistutusten kriteerit ja minimiraja + maksuehto “heti”
  • Maksumuistutuslomakkeen muodostus
  • Hyvityslaskun luonti