Kesä on ollut Kenno-tiimissä täyden touhun aikaa. Ajoittain ollaan päästy huilimaan loman merkeissä, mutta pääpaino on ollut tarpeet minimitasolla täyttävän Kennon valmiiksi saattamisessa. Datasiirrot ovat pyörineet laadukkaan datan saamiseksi Kennon tuotantoversion rungoksi ja viimeiset Kennon ensimmäisen tuotantoversion toiminnallisuudet ovat valmistuneet rinta rinnan jatkokehitysominaisuuksien kanssa. 

Keskiviikkona 2.8. päivitettiin Kennon uusin tuotantotoiminnallisuuksiltaan testattu versio kaikkiin Kenno-ympäristöihin. Tässä päivityksessä saatiin täydennystä Kennon jokaiseen osa-alueeseen. Osa muutoksista on tehty Kennon määritellyn mvp-sisällön perusteella ja osa uusista ominaisuuksista on kummunnut käyttäjäpalautteista, joita on saatu tuotantokäytön ja demon testauksen kautta. 

Kennon yleisosiot ja ylläpito

Kennon uloskirjautumispainike jäi aiemmin ikävästi pois näkyvistä jos kiinteistöyhtiöitä käyttäjällä oli paljon. Nyt Kirjaudu ulos -valinta on nostettu ylimmäksi omien tietojen valikossa.


Kuva: Kirjaus ulos -valinta ylimpänä omien tietojen valikossa

Jotta muuttotarkastusten hallinta helpottuisi, muodostuu sopimuksen irtisanomisesta nyt automaattisesti muuttotarkastustapahtuma Kennon Tarkastukset -osioon. Tarkastuksen sisältönä on oletuksena teksti “Muuttotarkastus”, ensimmäinen mahdollinen suoritusaika on sopimuksen päättymispäivästä seuraava päivä tai muuttopäivästä seuraava päivä jos muuttopäivä on asetettu. Tarkastuksen suorittajatahoksi kirjautuu asuntoa hallinnoiva kiinteistöyhtiö. Henkilösuorittajaa näillä automaattisilla tarkastuksilla ei oletuksena ole, mutta sen voi normaaliin tapaan asettaa käyttöliittymästä tarkastuksen muokkauksen kautta. Jos irtisanominen perutaan, ei Kennon ensivaiheessa tarkastukselle tapahdu mitään. Käyttäjän tulee siis käydä kuittaamassa tarkastus pois esimerkiksi kommentilla ”Ei tarvitse tarkastaa, irtisanominen peruttu”.

Jotta tuotantokäytön alkaessa kaikille Kennon käyttäjille saadaan tallennettua oikea työnimike, on kiinteistöyhtiön käyttäjien työnimike -valikkoon lisätty vaihtoehto “Myyntineuvottelija”. 

Ihmiset -osion Asukkaat -näkymä on saanut lisää sisältöä. Asukkaalta löytyy nyt haitarit jotka listaavat asukkaan Hakemukset, hänelle tehdyt Tarjoukset sekä sopimukset joissa asukas on ollut osapuolena. Kaikissa haitareissa on oletuksena näkyvissä 5 viimeisintä tapahtumaa ja Näytä lisää -painikkeella saa näkyviin historiaa pidemmälle. Kunkin tapahtuman kohdalta pääsee siirtymään Kennossa kyseisen tapahtuman näkymään tarkastelemaan sitä tarvittaessa tarkemmin. Tapahtumista on listattuna seuraavat tiedot:

  • Hakemukset: hakemuksen id ja luomispäivä
  • Tarjoukset: tarjouksen id, luomispäivä ja tarjouksen vastaus
  • Sopimukset: sopimusnumero, alkamispäivä ja sopimuksen tila

Asukkaan profiilisivulta löytyy myös haitari, jossa on listattuna asukkaaseen liitetyt kirjaustapahtumat. Kirjausten listassa näkyy kirjaukset jotka liittyvät suoraan tarkasteltavaan henkilöön tai sopimukseen jossa hän on tai ollut osapuolena. Kirjaus on voitu tehdä joko sopimuksen tai reskontran maksutilannenäkymän kautta. Kirjauksesta listataan sen kirjausajankohta, luokka, kuvaus, tieto liitteestä, sekä tieto liittykö kirjaus sopimukseen vai henkilööön. Tapahtumia voi suodattaa kirjauksen luokan perusteella sopimus -näkymän Tapahtumat -listauksen tapaan. Lisäksi profiilisivun yläosasta on nähtävissä asukkaan henkilöturvatunnus, mutta sen nähdäkseen Kennon käyttäjän on painettava “Näytä henkilötunnus” -silmäkuvaketta. Jokainen hetun katselu lokitetaan Kennon taustalokeihin.


Kuva: Asukkaan täydentynyt profiilisivu

Asuttaminen

Asuttamisen kokonaisuus on täydentynyt pienillä lisäyksillä, jotka helpottavat asuttamistyötä. Asunnot -osion rajaimiin on saatu täydennyksiä. Asunnot -osion katuosoitehaku kohdistuu jatkossa asunnon postitusosoitteeseen sijaintiosoitteen sijaan. Haku toimii siten, että haettaessa katuosoitteella (esim. Aapelinkatu 1) saa tulokseksi kaikki asunnot joiden postitusosoite on Aapelinkatu 1:ssä, haettaessa esim. Aapelikatu 1 D:llä, saa tulokseksi kaikki asunnot joiden postitusosoite alkaa Aapelinkatu 1 D:llä jne.

Asunnot -osion hakuun on lisätty postitusosoitteen lisäksi myös mahdollisuus suodattaa näkyviin vain Vapaarahoitteiset asunnot. Tämä rajain löytyy rajainnäkymän osiosta “Ominaisuudet”. Rajamista löytyy nyt myös valinta “Omat vastuukiinteistöt”, joka suodattaa asunnoista näkyviin vain ne, jotka sijaitsevat käyttäjän vastuulle merkityissä kiinteistöissä. 

Aiemmin Asunnot -osiossa asunnon kortilla näkyi teksti “Yli 1kk” jos asunto oli ollut tyhjillään kuukautta kauemmin. Jatkossa Asunnon -kortilla näkyy vapaana olleiden päivien lukumäärä riippumatta siitä, paljonko päiviä on vapautumisesta kulunut.

Pysäköintipaikkojen hahmottamista on parannettu lajittelemalla Sopimuksen näkymässä kohteen pysäköintipaikat niiden sijainnin perusteella osioihin. Pysäköintipaikkojen haitarissa on näkyvissä myös paikkojen varaustilanne, Kennoon paikan tarkenteeksi  kirjattu numero sekä kuvakkeilla tuotu esiin paikan varustetaso. Paikkojen yläpuolella on näkyvissä sopimukselle varatun paikan tiedot. Kiinteistöt -osiossa on myös parannettu pysäköintipaikkojen näkymää. Sinne on tuotu näkyviin paikasta vastaavat tiedot kuin Sopimuksen näkymään. Lisäksi varaustilanne on nähtävissä myös Kiinteistöt -osion kautta. 


Kuva: Pysäköintipaikkojen jaoteltu näkymä Sopimuksen näkymässä


Kuva: Pysäköintipaikkojen ulkoasu Kiinteistöt -osiossa 
 

Hakemuksiin on tehty muutama muutos jotka on hyvä huomioida. Yrityshakemuksen sisältö on nyt vastaava riippumatta siitä syötetäänkö yrityksen hakemus Kennoon kiinteistöyhtiön nettisivujen kautta vai suoraan Kennon käyttöliittymästä. Aiemmin näiden välillä oli pieniä eroavaisuuksia pakollisissa tiedoissa, mutta nyt eroavaisuudet on poistettu. 

Hakemukset -osioon on hakemuksen tietoihin tuotu painike “Pidennä hakemuksen kestoa”. Painikkeella saa pidennettyä hakemuksen kestoa kolme kuukautta. Pidentäessään hakemuksen kestoa saa käyttäjä vahvistuksen jälkeen näytölle infon ”Hakemuksen kestoa pidennetty xx.xx.xxxx asti.” Vain edelleen voimassa olevien hakemusten kestoa voi pidentää. 

Aiemmin hakijan näkymissä kysyttiin tarjouksen hyväksymisen jälkeen toivottua allekirjoitustapaa. Tämä vaihe on poistettu ja hyväksyttyään tarjouksen, saa hakija vain vahvistuksen asunnon varauksen onnistumisesta ja siitä, että häneen tullaan olemaan yhteydessä sopimuksen solmimista varten.

Jos hakijalla ei ole syötettynä hakemukselle sähköpostiosoitetta, ei Kenno jatkossa tarjoa sähköpostia tarjoustavaksi, vaan tarjous muodostuu oletuksena tulostettavaksi versioksi ja tarjouksen tallennus avaa tarjouksen tulostusta varten uuteen selaimen välilehteen. Samalla on tulostettavan tarjouksen sisältöä laajennettu ja asettelua parannettu vastaamaan käyttäjien toiveita. 

Uuden asumisoikeuslain vaatimuksia ennakoiden on aso-asunnon Sopimukset -välilehdelle toteutettu infomatiivinen valintapainike “Asukashyväksyntä tehty”. Valintapainikkeen muutokset logitetaan samaan tapaan kuin muutkin asuttamiseen liittyvät toimet, jotta päästään myöhemmin kiinni siihen mitä on tapahtunut, koska ja kenen toimesta. 


Kuva: Valintapainike “Asukashyväksyntä tehty” Asunnon Sopimukset -välilehdellä

Asunnot -osioon, asumisoikeusasunnoille on toteutettu Tarjouskierrosraportti. Raportin saa avattua tarkasteltavaksi ja tulostettavaksi asunnon Tarjoukset -näkymästä, tarjouskierroksen kohdalta painikkeesta “Avaa raportti”. Raportti aukeaa painikkeesta uuteen välilehteen.


Kuva: Tarjouskierrosraportin avaus Aso-asunnon Tarjoukset -välilehdeltä
 

Sopimushallinta

Sopimushallinnan suurin uudistus on Kennon ison plussan taakse luotu mahdollisuus tehdä sopimus itsenäisesti, ilman hakemusta ja tarjousta. Uuden sopimuksen luonti on mahdollista sekä vuokra- että aso-spimukselle. Sopimuksen luonnin lomake on vastaava kuin Asunnot -osion kautta luotavan sopimusluonnoksen, mutta siinä ei ole osapuolia valmiiksi syötettyinä vaan kentät ovat tyhjinä. Lomake noudattelee samaa toimintalogiikkaa kuin muutkin Kennon lomakkeet ja toiminnallisuus on vastaava kuin normaalin asuttamisprosessin kautta luotavan sopimuksen toiminnallisuus on. 

Sopimuksen muodostus yritykselle on toteutettu valmiiksi. Yritys lisätään sopimukselle samaan tapaan kuin yksityishenkilökin ja sopimus myös käyttäytyy henkilösopimuksen tapaan kaikkien toiminnallisuuksiensa osalta. Oletuksena sopimusta luotaessa yritys on rooleiltaan “Ei asukas” sekä sopija ja maksaja. Oletuksia voi sopimuksella muuttaa. Yrityssopimukselle on mahdollista kohdistaa viimeistelyvaiheessa omanlainen sopimuspohja. Yritysten sopimukset on myös suodatettavissa yrityksen nimellä tai Y-Tunnuksella esille sopimusten massasta Sopimukset -osiossa. 

Sopimuksen tietoihin on tuotu näkyviin sopimuksen alkaessa maksettu aso-maksu, maksupäivä sekä käytetty indeksiluku. Päättymässä olevalla sopimukselta näytetään lisäksi luopumisen yhteydessä määritelty palautettava aso-maksu eriteltynä alkuperäiseen aso-maksuun, muutostöiden osuuteen sekä indeksikorjauksen määrään.

Sopimusluonnoksen muodostamisen yhteyteen on tuotu mahdollisuus määritellä käyttäjän toimesta sopimukselle viitenumero. Jos käyttäjä ei luonnoksen muodostuksen näkymässä viitenumeroa syötä, generoi Kennon sen sopimukselle Kennon viitenumeron muodostuslogiikan mukaisesti. 


Kuva: Viitenumeron syöttömahdollisuus sopimuksen luonnin lomakkeella

Sopimusluonnoksella oli aiemmin osapuolen kohdalla erheellisesti termit Voimassa ja Irtisano. Nyt termit on muutettu vastaamaan sopimuksen tilannetta ja painikkeet ovat jatkossa Alkamassa ja Peru. 

Sopimusluonnoksella annettu viimeinen mahdollinen allekirjoituspäivä on jatkossa muutettavissa sopimuksen viimeistelyyn lähetyksen näkymässä. Tässä näkymässä vahvistettu / asetettu päivämäärä on nähtävillä sopimuksen tiedoissa Asunnot -osiossa, Sopimukset -välilehdellä.

Sopimuksen muodostukseen on tehty aiempien hakemuksen lasten ja hetun käsittelyn muutosten vuoksi muutamia muutoksia:

  • jatkossa lapset ja toissijaiset hakijat tuodaan hakemukselta sopimusluonnokselle pelkällä syntymäajalla ja roolilla Asukas
  • jos pelkän syntymäajan omaavalle osapuolelle laitetaan päälle joko rooli Sopija tai Maksaja, tulee hetu hänelle syöttää ennen kuin sopimuksen tallennus on mahdollista
  • hakemukselle kirjattu syntymätön, nimetön lapsi tuottaa sopimuksen luonnin näkymään tekstin ”Hakemukselle on tallennettu syntymätön lapsi”. Tämän tiedon perusteella käyttäjä voi tehdä päätöksen, kirjataanko lapsi sopimukselle jo ennen syntymää virheellisillä tiedoilla vai tehdäänkö kirjaus vasta kun lapsi on syntynyt ja asukkaat tekevät hänestä perhetilanteen muutosilmoituksen josta selviää lapsen nimi ja syntymäaika

Sopimukselle on mahdollistettu alkamis- ja hallintaoikeuden alkamispäivämäärien muutokset. Muutokset ovat mahdollisia ennen sopimuksen astumista voimaan ja ne voi tehdä sekä luonnostilaiselle että jo viimeistellylle sopimukselle. Alkamispäivää ei voi koskaan muuttaa menneisyyteen, mutta hallintaoikeuden alkamispäivän muutokselle tällaista rajoitetta ei ole. Muutokset voi tehdä Sopimukset -osiossa, sopimuksen tiedoissa “Muokkaa sopimusta tai palveluita” -näkymässä.

Sopimuksen irtisanominen on viimeistelty tuomalla irtisanomisen lomakkeelle näkyviin Maksaja -osapuolten yhteystiedot ja mahdollisuus syöttää puuttuva tilinumero palautuksia varten. Maksaja -osapuolten yhteystietoja voi lomakkeella muuttaa ja muutetut tiedot tallentuvat henkilön tietoihin. Tilinumero on tässä Kennon kehitysvaiheessa sopimuskohtainen ja se on käytettävissä automaattisesti käsiteltävän sopimuksen maksupalautuksissa. Saman henkilön uusille sopimuksille se ei siirry. Irtisanomisen lomakkeella voi myös syöttää sopimuksen ulkopuolisen tahon nimi- ja tilitiedot (“Lisää maksunsaaja”). Nämä tiedot nousevat näkyviin reskontrassa sopimuksen päättymisen palautuksia käsiteltäessä. Siellä voi käyttäjä ottaa kantaa palautuksen prosenttiosuuksiin kunkin tahon välillä. 

Reskontra

Reskontran eri listaukset ovat saaneet uusia rajaimia. Nyt listoja voi rajata asunnon katuosoitteen, sijaintikaupunginosan tai -paikkakunnan perusteella. Näkyviin voi myös saada vain voimassa olevat sopimukset tai tietyllä aikavälillä alkavat tai päättyvät sopimukset. 


Kuva: Reskontraosion laajentuneet rajaimet

Jos sopimus perutaan sen jälkeen kun sille on jo luotu kuukausitavoitteet ja lähetetty mahdolliset vakuus- ja aso-maksulaskut, nollautuvat kuukausitavoitteet automaattisesti. Vakuus- ja aso-maksut tulee Kenno-käyttäjän käsitellä, sillä niihin voi liittyä maksuja jotka tulee palauttaa.   

Käyttäjät ovat kaivanneet Kennoon näkymää, mistä selviäisi mihin tavoitteisiin joku tietty suoritus on kohdistunut. Nyt tällainen näkymä on toteutettu Laskut ja maksut -listaukseen. Listalla tiettyä suoritusta klikattaessa aukeaa näkymä, josta selviää koska suoritus on maksettu ja mihin tavoitteisiin kyseinen suoritus on kohdistunut. Näkymä on alla olevan rautalankakuvan mukainen.


Kuva: Suorituksen kohdistustiedot

Jos vakuutta ei haluta syystä tai toisesta sopimuksen muodostuksen yhteydessä periä, voi luonnostilaisen sopimuksen tallennuksen jälkeen aukeavalla sopimuksen veloitusten lomakkeella rastittaa valinnan “Ei peritä vakuutta”. Tällöin vakuustavoitetta ja -laskua ei muodostu, vaikka asunnolla olisikin voimassa oleva vakuusmaksun hinta. Myös sopimuksen viimeistely onnistuu ongelmitta vaikka vakuudelle ei summaa löydy. Näissä tapauksissa irtisanotulla sopimuksella ei näytetä lomaketta “Kulut huoneistotarkastukselta”, sillä sopimuksella ei ole mitään mistä kulut voisi pidättää. Näissä tapauksissa muuttotarkastukselta muodostuneista kuluista tulee muodostaa asukkaalle normaaliin tapaan erillislasku.  

Käyttäjien toiveesta on sopimuksen Maksutilannenäkymän lukujen näyttölogiikkaa muutettu vastaamaan paremmin tarvetta. Jatkossa Maksutilannenäkymän välilehtien sisältö muodostuu seuraavasti:

Maksutilanne -näkymä, Poikkeamat -välilehti

  • Ne kuukaudet, joiden aikana on ollut maksuissa poikkeamaa, eli maksetut € erisuurikuin tavoite €
  • Tietoina: Kuukausi, kuukauden aikana maksetut suoritukset € / kuukauden tavoitteet €, kuukauden lopun sopimuksen saldo (eli se mikä saldo oli kun kuukausi loppui, huolimatta siitä mikä tilanne on tällä hetkellä)
  • Kuukautta klikattaessa avautuu näkymä jossa:
    • yläosassa suoritukset jotka ovat kohdistuneet näihin tavoitteisiin, on ne maksettu koska tahansa
    • alaosassa kuukauden tavoiterivit + kohdistunut suoritus € / tavoite € (tarkasteluhetken tilanne)

Maksutilanne -näkymä, Kuukaudet -välilehti

  • Kaikki kuukaudet joissa on ollut tavoitteita
  • Tietoina: Kuukausi, kuukauden aikana maksetut suoritukset € / kuukauden tavoitteet €, kuukauden lopun sopimuksen saldo (eli se mikä sopimuksen saldo oli kun kuukausi loppui, huolimatta siitä mikä tilanne on tällä hetkellä)
  • Kuukautta klikattaessa avautuu näkymä jossa:
    • yläosassa suoritukset jotka ovat kohdistuneet näihin tavoitteisiin, on ne maksettu koska tahansa
    • alaosassa kuukauden tavoiterivit + kodistunut suoritus € / tavoite € (tarkasteluhetken tilanne)

Maksutilanne -näkymä, Kaikki -välilehti

  • Kaikki kuukaudet joissa on ollut tavoitteita tai tullut suorituksia + kunkin kuukauden tavoiterivit
  • Tietoina kuukauden kohdalla: Kuukausi, kuukauden aikana maksetut suoritukset € / kuukauden tavoitteet €, kuukauden lopun sopimuksen saldo (eli se mikä saldo oli kun kuukausi loppui, huolimatta siitä mikä tilanne on tällä hetkellä)
  • Tietoina tavoitteen kohdalla: tavoitteen nimi, tavoitteeseen kohdistunut suoritus € (on se maksettu sitten missä kuussa tahansa) / tavoite €
  • Kuukautta klikattaessa avautuu näkymä jossa:
    • yläosassa suoritukset jotka ovat kohdistuneet näihin tavoitteisiin, on ne maksettu koska tahansa
    • alaosassa kuukauden tavoiterivit + kodistunut suoritus € / tavoite € (tarkasteluhetken tilanne)
  • Tavoitetta klikkaamalla avautuu näkymä jossa:
    • lista tavoitteen ilmentymistä / vuosi / kk (mahdollisuus selata vuosia)
    • tavoitteeseen kohdistuneet suoritukset € / tavoitteet € (tarkasteluhetken tilanne)

Samalla kun maksutilannenäkymän näyttölogiikkaa muutettiin, toteutettiin sinne mahdollisuus tulostaa asukkaan maksuhistorialistaus sekä velkaerittely / maksutilannelistaus. Nämä reskontran tulosteet saa avattua tarkastelua ja tulostusta varten Maksutilannenäkymän “Tulosta…” -painikkeesta. 

Aiemmissa blogeissa ollaan käyty läpi, miten erilaisia palautuksia voidaan Kennossa muodostaa. Nyt on saatu valmiiksi “Lähtevät maksut” -listaus, josta palautukset voidaan lähettää eteenpäin pankkiin, jossa ne muodostuvat oikeiksi rahasiirroiksi. Listauksessa haetaan näkyviin haluttu joukko muodostettuja palautuksia kiinteistöyhtiö- ja päivämäärärajaimilla, valitaan listatut palautukset “Valitse kaikki X kpl” -painikkeella ja muodostetaan palautusaineisto “Luo lähtevä maksuaineisto” -painikkeella. Muodostetun aineiston voi ladata ja lähettää eteenpäin listauksen alle esille nousevan aineistorivin lopussa olevalla “Lataa aineisto” -painikkeella.


Kuva: Palautusaineiston luonnin listaus

Palautusten käsittelyn viimeistelyn myötä on myös kirjanpitosiirto saatu huomioimaan palautukset oikein. Tältä osin reskontra siis alkaa olla viimeistelyä vaille valmis. 

Kenno-tiimi jatkaa tiukkaa kehitystä kohti Kennon ensimmäisen, tarpeet minimitasolla täyttävän version valmistumista. Seuraava blogikirjoitus julkaistaan viikolla 33, Kennon lopullisen minimiversion julkaisun yhteydessä. Pysyhän siis kuulolla, niin saat ensikädessä tiedon siitä miten Kenno-projekti etenee!

Uudet demoympäristöön julkaistut, käyttöliittymässä näkyvät ominaisuudet:

Yleiset ja ylläpito:

  • Käyttäjäkuvakkeen valikossa ”Kirjaudu ulos” ylimmäksi
  • Tarkastuksen luonti automaattisesti sopimuksen irtisanomisesta
  • Kiinteistöyhtiön henkilön rooleihin uusi arvo “Myyntineuvottelija”
  • Asukkaat mukaan Ihmiset -osioon + profiilisivu
    • Asukkaan hakemukset -haitari asukkaan tiedoissa
    • Asukkaan tarjoukset -haitari asukkaan tiedoissa
    • Asukkaan sopimukset -haitari asukkaan tiedoissa
    • Asukkaaseen tai hänen sopimukseen liitetyt tapahtumakirjaukset -haitari asukkaan tiedoissa

Asuttaminen:

  • Asunnot -osio, haun kohdistaminen postitusosoitteeseen
  • Vapaarahoitteisten haku asunnot listalta
  • Asunnot -osion rajain: Omat vastuukiinteistöt
  • Poistetaan yli/ali 1kk logiikka asuntokortista
  • Sopimukset -osioon, asunnon näkymään pysäköintipaikat lajiteltuna sijaintirakennuksen/ulkoalueen perusteella + laajennetut tiedot
  • Housing: Yrityshakijan ehdolliset tiedot vuokrahakemuslomakkeella
  • Pidennä hakemuksen kestoa-painike
  • Asuntotarjouksen hyväksyminen sähköpostilla, vaiheet vastaamaan nykytoteutusta
  • Sähköpostittomalle hakijalle muodostuu automaattisesti tulostettava tarjouskirje
  • Tulostettavan tarjouksen sisällön laajennus
  • Aso-asunnon Sopimukset -välilehdelle uusi Asukashyväksyntä tehty -valintapainike
  • Kaupungin tarjouskierrosraportti

Sopimushallinta:

  • Uusi vuokra/asosopimus plussasta
  • Yrityksen oleminen sopimuksen osapuolena
  • Yrityssopimuksen sopimuskortilla näkyvissä yrityksen nimi
  • Yrityssopimusten etsiminen rajaimilla
  • Sopimukset -osio, Sopimuksen detail: näkyviin laajemmat tiedot aso-maksusta
  • Mahdollisuus syöttää Sopimusluonnokselle viitenumero
  • Luonnosvaiheisen sopimuksen osapuolen poistaminen sopimukselta, termimuutos
  • Sopimuksen viimeisen allekirjoituspäivän näkyminen käyttöliittymässä
  • ASO-sopimuksen siirto m-filesiin viimeistelty
  • Lapsen tuominen hakemukselta sopimukselle
  • Hetun syöttäminen pakolliseksi maksajille ja sopijaosapuolille
  • Sopimuksen alkamispäivän muuttaminen
  • Sopimuksen irtisanominen: Maksu- ja yhteystiedot

Reskontra:

  • Uusia rajaimia reskontran listauksiin:
    • Asunnon katuosoite
    • Kaupunginosa tai paikkakunta
    • Vain voimassa olevat sopimukset
    • Sopimuksen alkamis- ja loppumispäivämäärä määritellyllä välillä
  • Sopimuksen peruuttaminen, tavoitteiden käyttäytyminen
  • Suorituksen kohdalta (laskut & maksut -näkymä) avattava näkymä josta selviää, mihin yksittäinen suoritus kohdistunut
  • Sopimukselle merkintä ”Ei vakuutta”
  • Kulut huoneistotarkastukselta -lomake pois käytöstä, jos ei vakuutta tai sitoumusta
  • Maksutilanteen näkymän logiikkamuutos (suoritukset / tavoitteet)
  • Maksutilannenäkymä: Maksuhistorialistaus
  • Maksutilannenäkymä: Sopimuksen maksutilannetuloste / velkaerittely
  • Palautusaineiston muodostus
  • Palautukset kirjanpidossa