Lokakuu tuli vastaan hurjalla vauhdilla ja hurja on ollut meininki Kenno-tiimissäkin. Tiimi on kuluneen viikon aikana reagoinut parhaansa mukaan tuotantokäytöstä nousseisiin havaintoihin ja samalla vienyt Kennon toiminnallisuuksia eteenpäin. Tällä kertaa uudet toiminnallisuudet koskettavat ainoastaan reskontra -osiota. Sinne ollaan saatu tietolisäyksiä ja toimointopainikkeita useampaan osioon. 

Maksulajit -listaukseen on tuotu käyttäjälle mahdollisuus tarkastaa kirjanpidon tilit mihin maksulaji on kytketty. Tarkastuksen voi tehdä maksulajin rivillä olevasta “Kirjanpidon tilit” -painikkeesta. Painike avaa uuden ikkunan, jossa on lueteltu maksulajiin liitetyt kirjanpidon tiliparit sekä tilejä käyttävätkiinteistöyhtiöt. 


Kuva: Maksulajiin kytketyt kirjanpidon tilit

Maksulajit -listan alapuolelle on tuotu näkyviin painike “Luo uusi maksulaji”. Tämän painikkeen kautta käyttäjä saa auki ikkunan, jossa hän voi syöttää uuden maksulajin arvot ja tallentaa “Tallenna” -painikkeella maksulajin käytettäväksi Kennossa. Maksulajille voi valita kategorian, syöttää nimen ja kuvauksen, valita paikan kohdistusjärjestyksessä, asettaa käytettävät kirjanpidon tiliparit sekä valita laskuperusteen ja laskutusvälin. 


Kuva: Uuden maksulajin luonnin ikkuna

Sopimuksen maksutilannenäkymään on tuotu tietotäydennyksiä. Maksutilannenäkymässä on uusi haitari “Laskut”. Tässä haitarissa listataan sopimukselle lähetetyt laskut. Laskusta on näkyvissä laskun tyyppi, viitenumero, laskun päiväys sekä tilinumero jolle laskun voi maksaa. Laskun riviä klikkaamalla käyttäjä pääsee Laskut ja maksut näkymään kyseisen laskun kohdalle. 


Kuva: Laskut näkyvissä sopimuksen maksutilannenäkymässä

Sopimuksen maksutilannenäkymään, maksulajin kuukausinäkymään, on toteutettu maksulajin jo luotujen tavoitteiden poisto. Tavoitteet saa poistettua klikkaamalla maksulajinäkymässä haluttua maksulajia ja valitsemalla avautuvassa kuukausinäkymässä “Poista tavoitteita”. Tämän jälkeen käyttäjä voi kirjata päivämäärän minkä jälkeiset tavoitteet halutaan poistaa ja tallentaa valinnan. Tallennuksen jälkeen Kenno kertoo käyttäjälle kuinka monta tavoitetta poistettiin. Toiminto päättää samalla kyseisen maksulajin käsitellyltä sopimukselta, joten tavoitteiden massaluonti ei generoi tavoitteita uudelleen ennen kuin käyttäjä käy laittamassa sopimuksen maksulajin takaisin voimassa olevaksi. 


Kuva: Tavoitteiden poisto -toiminnallisuus maksulajin kk-näkymässä


Kuva: Tavoitteiden poiston toteumailmoitus

Käyttäjillä on tarve ajoittain tulostaa kohteen hinnasto. Hinnaston saa nyt muodostettua Kiinteistöt -osiosta, Kiinteistön tiedot -haitarista. Avattuaan hinnastonäkymän, voi käyttäjä antaa tilannepäivän minkä perusteella hinnasto halutaan tulostaa. Oletuksena hinnasto muodostuu kuluvan päivän tiedoilla. Kun hinnasto on muodostettu käyttäjän haluamalle päivämäärälle, voi sen tulostaa näkymän alalaidan Tulosta -toiminnolla joko pdf:ksi tai paperille. 


Kuva: Hinnaston muodostus Kiinteistöt -osiosta 

Reskontran toiminnallisuuksiin on täydennetty tietosisältöjä, lisätty validointeja ja viimeistelty käyttöliittymää. Näistä esimerkkeinä ovat:

  • Hyvitystoiminnallisuus, johon on tehty validoinnit sille, että käyttäjä voi antaa tietylle maksulajille hyvityksiä vain maksulajin tavoitteiden verran
  • Viiteaineiston tuonnissa on poistettu validointi, joka estää kahden samalla arkistointitunnuksella olevan suorituksen tuonnin Kennoon. Samoja arkistointitunnuksia kuitenkin muodostuu esimerkiksi saman maksajan toistuvista maksuista, joten tässä kohtaa Kennon validointisääntö on ollut liian tiukka 
  • Laskujen massaluontinäkymien ulkoasu, jota on yksinkertaistettu ja toiminnallisuudet on viimeistelty. Koko massalaskutuskokonaisuus on siis valmis
  • Vakuuden palautuksen näkymään on tuotu näkyviin rästien kuukaudet, jotta käyttäjä voi kohdistaa pidätykset haluamaansa velkaan


Kuva: Vakuuden palautuksen täydennetty tietosisältö

Seuraavan päivityksen ajankohtaa ei ole vielä lukittu, mutta se tulee todennäköisesti olemaan heti ensi viikolla. Päivityksen yhteydessä julkaistaan tuttuun tapaan myös uusi blogikirjoitus. Sillä välin Kenno-tiimi jatkaa tiukkaa kehitystyötä laajentaen Kennoa entistä paremmaksi. Pysyhän siis kuulolla, niin saat ensikädessä tiedon siitä miten Kenno-projekti etenee!

Uudet demoympäristöön julkaistut, käyttöliittymässä näkyvät ominaisuudet:

Reskontra

  • Maksulajit-näkymä
    • Maksulajille kirjanpidon tilit -painike
    • Maksulajit-näkymä: uuden maksulajin luonti
  • Maksutilannenäkymä
    • Laskujen listaaminen ja tarkastelu
    • Tavoitteen ja hintajaksojen poisto
  • Hinnaston tulostus
  • Hyvityksen syötössä maksimihyvityksen huomioiminen
  • Viiteaineiston tuonnista arkistointitunnuksen validoinnin poisto
  • Laskujen massaluontinäkymän ulkoasu/toiminnallisuusviimeistely
  • Vakuuden käsittelyyn tieto minkä kuukauden tavoitteesta kyse