Kulunut kaksiviikkoinen on ollut uudiskohteiden asuttamisen täyteinen ja se kokonaisuus onkin edennyt vauhdilla. Erilaiset datakorjaukset ovat myös työllistäneet tiimiä reippaasti. Kennon eri osiot ovat kuitenkin myös olleet työn alla ja niihin on saatu uusia toiminnallisuuksia, jotka esitellään tuttuun tapaan alla. 

Kiinteistöhierarkia ja ylläpito

Kiinteistöhierarkiaan on rakennukselle tuotu uutena tietona Käyttöönottopäivämäärä. Tätä päivämäärää tullaan hyödyntämään ainakin Kennon uudisasuttamisen ja markkinointisiirtojen toiminnallisuuksissa. 

Viime päivityksessä saatiin irtisanomislomakkeelle mahdollisuus ottaa kantaa asunnossa majaileviin lemmikkeihin sekä yleisavaimen käyttöön. Nyt vastaavat valinnat on mahdollistettu myös vikailmoitukselle, tilaukselle sekä huoneistotarkastukselle. Kunkin luontilomakkeella valinnat löytyvät liitteiden lisäämisen alta.

Kuva: Yleisavaimen sallimisen ja lemmikeistä ilmoittamisen valintapainikkeet ylläpidon entiteeteillä

Asuttaminen

Kennon hakemuslomakkeiden “Kaupungiosa tai paikkakunta” -valintaa on jatkokehitetty. Jatkossa hakija voi valita hakemukselle vain sellaisia kaupunginosia ja paikkakuntia, missä kyseisellä kiinteistöyhtiöllä on hallinnassaan asuntoja. Tällä saadaan hallittua hakijan odotuksia tarjousten kohteista. 

Hakemuslomakkeen saavutettavuutta on viety eteenpäin. Nyt näkörajoitteisten on entistä helpompi täyttää kennon hakemus lukulaitteen avulla. 

Asumisoikeusprosessiin on tehty lisää validaatioita. Näiden tarkistusten kautta pienennetään mahdollisuutta vääriin syötteisiin tai toiminnallisuuksien käyttöön siten, että Kennon tila menee solmuun. Yksi esimerkki tällaisesta validaatiosta on se, että asunnon varausta ei voi perua enää sen jälkeen kun siihen liittyen on tehty sopimus. Tällaisessa tapauksessa sopimus tulee perua ensin. Vasta sen jälkeen pääsee perumaan varauksen ja vapauttamaan asunnon tarjouskierroksen seuraavalle kiinnostuneelle. 

Reskontra

Reskontran näkymiin on tässä päivityksessä saatu laajennuksia. Jatkossa maksulajin muokkaamisen kautta voi käyttäjä muokata maksulajin kohdistuksen  järjestysnumeroa. Järjestysnumeron muuttaminen ei vaikuta jo lukittuihin, kirjanpitoon siirrettyihin kausiin, mutta avoimen kauden suoritusten kohdistumiseen se vaikuttaa muuttamalla ne vastaamaan uutta järjestystä. 

Tavoitteen poiston toiminnallisuudesta on poistettu menneisyydessä olevan tavoitteen poiston esto. Jatkossa käyttäjä voi poistaa tavoitteita myös menneisyydestä sillä ehdolla, että tavoite ei ole millään olemassa olevalla laskulla eikä lukitulla kirjanpitokaudella. Samalla muutettiin toiminnallisuutta siten, että tavoitteiden poisto ei enää poista maksulajia käytöstä sopimukselta. Käyttäjän on se siis tehtävä manuaalisesti tarvittaessa.

Lähtevien laskujen ja lähtevien maksujen listoihin on tuotu näkyviin se, onko lasku tai maksu jo otettu mukaan muodostettuun siirtoaineistoon. Tilanne näkyy laskun / maksun rivillä tietona (Lähetetty) ja tietoa voi käyttää myös listaa rajaavana tekijänä. Lisäksi tapahtuman haitariin on tuotu näkyviin mihin aineistoon tapahtuma on otettu mukaan. Sitä ei ole rajoitettu kuinka moneen aineistoon lasku / maksu voidaan ottaa mukaan. Käyttäjän siis pitää olla huolellinen rajatessaan listalle massaa, joka aineistoon halutaan kulloinkin mukaan. 

Kuva: Lähtevät laskut -listan uusi rajain: Lähetetyt / Lähettämättömät sekä rivin uudet tiedot

Uutena toiminnallisuutena on Kennossa mahdollistettu tehdyn laskun poisto. Laskun voi poistaa, jos se sijaitsee avoinna olevalla kirjanpitokaudella. Käyttäjä voi poistaa laskun Lähtevät laskut -listasta, laskun rivin haitarista painikkeella “Poista lasku”. Laskua poistettaessa on hyvä huomioida, että laskun poisto ei poista sillä laskutettuja tavoitteita. Jos tavoitteet ovat turhia, tulee ne käydä poistamassa sopimukselta tavoitteiden poiston toiminnallisuudella, joka löytyy maksutilannenäkymän kuukautta klikkaamalla avautuvasta näkymästä. Käyttäjää muistutetaan tavoitteiden säilymisestä laskun poiston varmistuksen näkymässä, jotta asia ei pääse unohtumaan. 

Kuva: Laskun poiston painike laskun rivin haitarissa 

Tässä Kennon versiossa on mahdollistettu yritysten laskujen lähettäminen verkkolaskuina. Jos yritys haluaa laskunsa verkkolaskuina, tulee verkkolaskutettavalle sopimukselle tallentaa yrityksen verkkolaskutustiedot laskutusasetuksiin, jotka löytyvät sopimuksen maksutilannenäkymän kolmen pisteet -valikosta. 

Kuva: Verkkolaskutusosoitteen tallennus sopimukselle

Käyttäjien pyynnöstä jatkossa on mahdollista kirjoittaa huoneistotarkastukselta kirjattaville kuluriveille selite maksulajin valinnan lisäksi. Selite nousee näkyviin vakuuden ja aso-maksun käsittelyn näkyviin kulurivien kohdalle. Se myös siirtyy laskun mukana laskun saajalle. 

Kuva: Selitteen lisääminen pidätettäville kuluille huoneistotarkastukselta

Kuva: Selite näkyvissä vakuuden käsittelyn näkymässä

Seuraavan päivityksen ajankohtaa ei ole vielä lukittu, mutta se tulee todennäköisesti olemaan noin kahden viikon kuluttua. Päivityksen yhteydessä julkaistaan tuttuun tapaan myös uusi blogikirjoitus. Sillä välin Kenno-tiimi jatkaa tiukkaa kehitystyötä laajentaen Kennoa entistä paremmaksi. Pysyhän siis kuulolla, niin saat ensikädessä tiedon siitä miten Kenno-projekti etenee!

Uudet demoympäristöön julkaistut, käyttöliittymässä näkyvät ominaisuudet:

Yleiset ja ylläpito

  • Rakennuksen käyttöönottopäivä tietomalliin
  • Lemmikki ja yleisavain -togglet
    • Vikailmoitus
    • Tilaus
    • Tarkastus

Asuttaminen

  • Asunnon hakija voi hakea asuntoa vain kaupunginosasta tai paikkakunnalta mistä kiinteistöyhtiöryhmä omistaa asuntoja
  • Aso-prosessi: varausta ei voi perua, jos kyseiseen tarjoukseen liittyy sopimus
  • Hakemuksen saavutettavuus: Lomakkeen täytön virheistä viestiminen

Reskontra

  • Jo käytössä olevan maksulajin järjestysnumeron muuttaminen
  • Tavoitteen poistaminen menneisyydestä mahdolliseksi
  • Lähtevät laskut -näkymän suodatus lähetetyt / lähettämättömät laskut
  • Lähtevät maksut -näkymän suodatus lähetetyt / lähettämättömät maksut
  • Laskun poistaminen mahdolliseksi
  • Yrityksen verkkolaskutus mahdolliseksi
  • Kulut huoneistotarkastukselta -lomake, mahdollisuus kirjoittaa riveille selite