Kenno-tiimi ahersi valmiiksi vielä yhden päivityksen ennen vuoden vaihten juhlaputkea. Uusi versio tarjoilee toivottuja lisäyksiä olemassa oleviin toiminnallisuuksiin läpi koko Kennon. Näiden lisäksi on jatkunut työ tuotannon datakorjausten, käyttöliittymäviilausten, automaatiotestien ja auktorisoinnin parissa. 

Ylläpidon tilauksille ja eri tarkastustyypeille (huoneisto-, kunto-, ylläpitotehtävien- sekä tilausten tarkastukset) on tuotu työsuorittajatoimipisteen valintaan näkyviin valikossa olevien toimipisteiden toimialat. Jos toimipisteellä on olemassa palveluliitos, näkyy toimipisteen tiedoissa ensin palvelulliitoksen kategoria ja sen perässä toimipisteelle merkityt toimialat. Kumppanitoimipisteellä on näkyvissä kumppani -tieto, sekä toimipisteelle asetetut toimialat. 

Kuva: Toimialat näkyvissä Tilauksen työsuorittajavalikossa

Asumisoikeuden uudiskohteen kokonaisuus on saanut vielä muutaman lisäyksen. Vastatessaan tarjouskierrokseen, voi hakija halutessaan saada koosteen vastauksistaan omaan sähköpostiinsa. Koosteessa esitetään kaikki kyseiselle hakijalle tarjotut asunnot vastauksineen. Lisäksi Kenno-käyttäjälle on mahdollistettu uudiskohteen tarjouskierroksen raportin tulostus. Raportti toimii muutoin samalla tavalla kuin tavallisen tarjouskierroksen raportti, mutta se pitää sisällään kaikki tarjouskierroksella olleet asunnot, kukin omalla sivullaan. 

Hakemusten Uusi -merkinnän (keltainen pallo + sana Uusi hakemuksen kortilla) näkymistä on hieman muutettu. Jatkossa Uusi -merkintä näkyy vain alle neljä päivää vanhoilla hakemuksilla. Tämän jälkeen merkintä poistuu näkyvistä. 

Reskontran Lähtevät maksut -listaa on tähän versioon viilattu. Jatkossa käyttäjä voi nähdä eri kriteerein rajatun listan yläosasta listalla olevien maksujen yhteissumman. Listaa voi myös rajata sillä tilinumerolla miltä tililtä maksu ollaan maksamassa. Näin saadaan lisää työkaluja eri pankkitilien täsmäyttämiseen. 

Kuva: Lähtevät maksut -listan uusi rajainkenttä ja lähtevien maksujen summaus

Hyvitysten tekeminen on laajentunut koskemaan lukitulla kirjanpidon kaudella olevia tavoitteita. Jatkossa Kennossa voi siis hyvittää minkä tahansa tavoitteen, myös menneisyydessä, lukitulla kaudella olevan. Itse hyvitys kuitenkin kirjautuu aina avoimelle kirjanpitokaudelle. Hyvityksen luonnin yhteydessä annettu päivämäärä “Hyvityksen päivä” määrittelee sen, mille kuukaudelle hyvitys kirjataan, eikä se voi sijaita lukitulla kaudella. Päivämäärä ”Hyvitettävän tavoitteen päivämäärä” puolestaan määrittelee sen, minkä kuun tavoitetta ollaan hyvittämässä. Hyvitettävän tavoitteen päivämäärän pääse syöttämään kun laittaa näkymässä päälle valinnan “Hyvitä suljettua kirjanpitokautta”. Ilman tätä päivämäärää hyvittää Kenno automaattisesti ensimmäisellä avoimella kirjanpitokaudella olevaa tavoitetta.

Kuva: Uudet hyvityksen päivämääräkentät

Sopimuksen Luo uusi / Lasku / Kulut huoneistotarkastukselta -toiminnallisuudella lisätyt kulut ovat niitä, joita voi pidättää vakuudesta tai asumisoikeusmaksusta kyseisten laskujen käsittelyn kautta. Aiemmin kulut ovat näkyneet vain vakuuden ja asumisoikeusmaksun käsittelyn näkymässä. Nyt kulut huoneistotarkastukselta nousevat näkyviin sopimuksen maksutilannenäkymään, haitariin “Kertaluontoiset maksut”. Tästä haitarista, kirjatun kulun rivillä olevasta rastista voi kirjatun kulun myös poistaa sopimukselta. Kenno varmistaa vielä ennen poistoa, että käyttäjä haluaa varmasti kulun sopimukselta poistaa. 

Kuva: Huoneistotarkastuskulujen tarkastelu ja poisto sopimuksen maksutilannenäkymästä

Tämän blogin myötä Kenno-tiimikin alkaa hiljentyä joulun viettoon. Välipäivinä taas tiimi palaa Kennon kehityksen pariin hyvin levänneinä. Seuraavan päivityksen ajankohtaa ei ole vielä lukittu, mutta se tulee olemaan todennäköisesti alkavan vuoden ensimmäisellä kokonaisella viikolla. Päivityksen yhteydessä julkaistaan sitten tuttuun tapaan myös uusi blogikirjoitus. Kenno-tiimi jatkaa tiukkaa kehitystyötä laajentaen Kennoa entistä paremmaksi. Pysyhän siis kuulolla, niin saat ensikädessä tiedon siitä miten Kenno-projekti etenee!

Uudet demoympäristöön julkaistut, käyttöliittymässä näkyvät ominaisuudet:

Yleiset ja ylläpito

  • Toimialat näkyviin Tilauksen ja Kennon eri tarkastusten suorittajataho-valikkoon

Uudisasuttaminen, asumisoikeus

  • Tarjouskierrokseen vastaaminen, hakijalla mahdollisuus saada kooste vastauksestaan sähköpostiinsa
  • Tarjouskierrosraportti ja sen tulostus

Asuttaminen

  • Hakemuksen Uusi -merkinnän toiminta

Reskontra

  • Lähtevät maksut -lista
    • Suodatetulle listalle näkyviin maksujen yhteissumma
    • Tilinumerolla rajaaminen
  • Hyvityksen tekeminen mille tahansa tavoitteelle mahdolliseksi, riippumatta siitä, onko tavoite lukitulla kirjanpitokaudella
  • Kulut huoneistotarkastukselta -ominaisuudella lisättyjen pidätysten poisto