Kulunut kaksiviikkoinen on pitänyt Kenno-tiimin kiireisenä auktorisoinnin tehtävien, seuraavien käyttöönottojen valmistelun ja tuotannon toiminnallisuuksien parantamisen kanssa. Uusiakin juttuja on käyttöliittymään saakka saatu valmiiksi. Niistä esittely tuttuun tapaan alla. 

Yleiset ja ylläpito

Pysäköintipaikkojen näyttämisen malli uudistettiin Kennon käyttöliittymässä. Näkymästä tehtiin visuaalisempi ja siihen tuotiin lisää tietoja tooltippiin. Jatkossa pysäköintipaikkanäkymän värit kertovat paikasta seuraavaa: Vaalean vihreä = vapaa, tumman vihreä = varattuna sopimuksella jota tarkastellaan, harmaa = varattu muulle sopimukselle, harmaa ja poikkiviiva = pois käytöstä. Jos pysäköintipaikan kuvakkeen päälle vie hiiren, näkee käyttäjä jatkossa tooltipissä pysäköintipaikan tunnisteen, sopimuksen jolle paikka on varattuna ja varauksen alku- sekä loppupäivämäärät.

Kuva: Uusi pysäköintipaikkanäkymä Sopimukset -osiossa 

Uuden mallinen pysäköintipaikkanäkymä tuotiin käyttöön kiinteistöhierarkiaan, Asunnot -osioon asunnon näkymään sekä Sopimukset -osioon sopimuksen näkymään.

Käyttäjien kaipaamia rajaimia on tuotu lisää Tehtävät -osion näkymiin. Uudet rajaimet ovat:

Avoimet tehtävät -lista:

  • Tarkastuksen luontipäivä (päivämääräväli)
  • Tarkastuksen tarkastuspäivä (päivämääräväli)

Kaikki vikailmoitukset -lista:

  • Vikailmoituksen luontipäivä (päivämääräväli)
  • Vikailmoituksen käsittelypäivä (päivämääräväli)

Kaikki tilaukset -lista: 

  • Tilauksen luontipäivä (päivämääräväli)
  • Tilauksen valmistuspäivä (päivämääräväli)

Kaikki tarkastukset -lista:

  • Tarkastuksen luontipäivä (päivämääräväli)
  • Tarkastuksen tarkastuspäivä (päivämääräväli)
  • Tarkastuksen valmistumispäivä (päivämääräväli)

Soluasuttamisen toiminnallisuuksiin liittyen on käyttäjälle mahdollistettu huoneiston huoneiden merkitseminen soluhuoneiksi käyttöliittymästä. Kun huoneistolle laitetaan Asunnot -osiossa, ominaisuudet -näkymässä päälle ominaisuus “Solu”, listautuu ominaisuuksien alle kaikki huoneiston asuinhuoneiksi merkityt huoneet. Näistä käyttäjä voi valita soluhuoneina asutettavat. Kun yksittäinen huone valitaan asutettavaksi, pääsee käyttäjä määrittämään sille jyvitetyt neliöt, valitsemaan mahdollisen ominaisuusluokan sekä merkitsemään huoneen jaetuksi huoneeksi. Jyvitettyjen neliöiden kentän alla on näkyvissä huoneen todelliset neliöt, joita ei voi tämän näkymän kautta kuitenkaan muokata. 

Asuttaminen

Hakemukset -osioon on tuotu mahdollisuus tuoda näkyviin hakemuksen Ehdotukset -välilehdelle muitakin kuin juuri hakemuksen kriteerit täyttäviä asuntoja. Ehdotukset -välilehden yläosasta löytyy vastaavat rajaimet kuin Asunnot -osiosta. Nämä rajaimet on oletuksena asetettu vastaamaan hakemukselle täytettyjä kriteereitä, mutta käyttäjä voi niitä halutessaan muuttaa ja siten saada ehdotusten listaan mitä asuntoja kulloinkin haluaa. Näin päästään esimerkiksi tarjoamaan maksimivuokran hakemukselle kirjanneelle hakijalle asuntoa, jonka kuukausikustannus on hyvin lähellä kirjattua maksimivuokraa, mutta ei aivan täytä vaadetta.

Kuva: Ehdotukset -välilehdellä mahdollisuus rajata näytettäviä asuntoja

Reskontra

Reskontran sopimuksen maksutilannenäkymään on tuotu pieni tietomuutos. Jatkossa maksutilannenäkymän Kaikki -välilehdellä näkyy kunkin kuukauden kohdalla se summa, jonka maksamalla asukas saa saldonsa tasattua. Tämä Yhteensä -summa muodostuu kyseisen sopimuksen rästeistä ja tarkasteltavan kuukauden tavoitteiden summasta. 

Kuva: Sopimuksen maksutilannenäkymässä näkyvissä uusi summa “Yhteensä”

Kennon Finvoicen muotoa on täydennetty. Aineistossa siirtyy jatkossa mm. myös kattavammin maksujen yksiköitä, selitteitä sekä laskun maksajayrityksen y-tunnus.

Kennon Laskut ja maksut -näkymä on kokenut muutoksia. Vanha ja uusi näkymä kulkevat jonkin aikaa rinta rinnan Kennon käyttöliittymässä. Vanha näkymä on oletuksena näkyvissä. Uutta näkymää pääsee testaamaan ja käyttämään lisäämällä Laskut ja maksut -näkymän url-osoitteen perään selaimen osoiteriville tekstin “-new”. Uutta näkymää kannattaa rohkeasti testailla ja antaa siitä palautetta. 

Suurin muutos listassa on se, että sitä voi jatkossa tarkastella joko laskujen tai maksujen näkökulmasta. Oikean yläkulman päivämäärävalitsimen taakse on tuotu kaksi uutta valintaa: Maksupäivä ja Kirjauspäivä. Jos näistä on jompikumpi valittu tarkasteluperusteeksi, katsellaan listaa maksujen näkökulmasta. Vanhat valinnat Tavoite ja Eräpäivä kääntävät listan tarkastelun laskulähtöiseksi. Listan yläpuolelle on tuotu lisää summatietoja listan sisällöstä. Myös mm. maksujen näkyminen laskun rivillä on toteutettu havainnollisemmaksi. Toiminnallisuudet listalla ovat sinänsä pysyneet ennallaan, mutta asioiden tarkasteluvaihtoehtoja on laajennettu huomattavasti. 

Kuva: Uudistettu Laskut ja maksut -näkymä

Seuraavan päivityksen ajankohtaa ei ole vielä lukittu, mutta se tulee todennäköisesti olemaan noin kahden viikon kuluttua. Päivityksen yhteydessä julkaistaan tuttuun tapaan myös uusi blogikirjoitus. Sillä välin Kenno-tiimi jatkaa tiukkaa kehitystyötä laajentaen Kennoa entistä paremmaksi. Pysyhän siis kuulolla, niin saat ensikädessä tiedon siitä miten Kenno-projekti etenee!

Uudet demoympäristöön julkaistut, käyttöliittymässä näkyvät ominaisuudet:

Yleiset ja ylläpito

  • Pysäköintipaikkojen näyttämisen uusi malli
  • Pysäköintipaikkojen tuonti näkyviin kiinteistöhierarkiaan, asunnolle ja sopimukselle uuden mallin mukaisesti 
  • Ylläpito-osioon uusia rajaimia 
  • Soluhuoneiden määrittäminen huoneiston ominaisuuksien kautta

Asuttaminen:

  • Hakemukset -osio, Ehdotukset -välilehti: näytettävien asuntojen valinta rajaimilla

Reskontra

  • Maksutilannenäkymä: kuukauden tavoitteiden yhteissumman lisäys
  • Finvoicen uusien vaatimusten täyttäminen
  • Laskut ja maksut -näkymän käsittely uudella tavalla, laskujen tai maksujen kautta