Kenno-tiimin fokus on viime viikkojen aikana pysynyt ennallaan. Tuotannon tilanteiden ratkominen ja solu-asuttamisen mahdollistaminen on ollut pinnalla. Samoin kuin eri näkymien rajainmahdollisuuksien laajentaminen ja tietolisäykset. Tuttuun tapaan uusien kokonaisuuksien ja muuttuneiden toiminnallisuuksien esittelyt alla. 

Yleiset ja ylläpito

Läpi Kennon on rajaimissa tehdyt valinnat tuotu näkyviin rajainkentän alapuolelle. Näin käyttäjän ei tarvitse avata rajainnäkymää varmistaakseen millä rajaimilla näkyvä lista on muodostettu. 

Kuva: Valitut rajaimet näkyvissä Sopimukset -osiossa

Viime päivityksissä on saatu tutustua uudistettuihin pysäköintipaikkojen näkymiin. Näihin on tehty vielä yksi lisäys: tooltippiin on tuotu näkyviin voimassa olevan varauksen lisäksi edellinen, jo päättynyt varaus. Tästä varauksesta on näkyvissä vastaavat tiedot kuin voimassa olevallakin varauksella on näkyvissä, eli sopimuksen numero sekä varauksen alku- ja loppupäivämäärä. 

Soluasuttamisen myötä on tullut tarve näyttää solukäytössä olevaan huoneistoon liittyvissä vikailmoituksissa, tilauksissa ja huoneistotarkastuksissa sopimustiedoissa kaikkien huoneistoon sillä hetkellä liittyvien sopimusten tiedot. Näin solutapauksessa voi työn suorittaja nähdä yhdestä paikasta keneen kaikkiin pitää ollaa yhteydessä kun asuntoon ollaan menossa työtä suorittamaan. 

Kuva: Soluhuoneiden sopimukset näkyvissä huoneistoon kohdistuvan tilauksen tiedoissa

Asuttaminen

Viime Kennon versiossa saatiin Asunnolle ja vuokrakäytössä olevalle huoneelle ominaisuudet 1, 2 ja 3. Nyt näillä ominaisuuksilla pystyy myös rajaamaan sekä Asunnot -osion korttinäkymää, että Hakemukset -osion hakemuksen Ehdotukset -välilehteä. Ominaisuuksilla on omat rajaimet asunto- ja huonetasolle. Jos Asunnot -näkymässä rajaa huoneen ominaisuudella, saa hakutuloksena sen asunnon jossa huone sijaitsee. 

Kuva: Uudet rajaimet ominaisuuksille 1, 2 ja 3

Soluasuttaminen on tuonut uuden ulottuvuuden asunnon statuksille ja tämän vuoksi asunnon statuksiin on tehty vuokra-asuntojen kohdalla muutoksia. Jatkossa jos soluasunnoksi merkityllä asunnolla yhdenkään huoneen status on jotain muuta kuin vapaa, näytetään asunnon statuksena ”Solukäytössä”. Tällöin huoneiden statukset löytyvät huoneiden tiedoista. Jos taas kaikki soluhuoneet ovat statukseltaan Vapaita, noudattaa asunnon status normaalia tilakoneen statuskulkua. 

Hakemukset -osio on jatkanut kehittymistään. Nyt hakemuksen Ehdotukset -välilehdeltä pääsee tekemään soluhuoneeseen tarjousta klikkaamalla huoneen rivin alussa olevaa laatikkoa ja avautuvassa valintanauhassa painiketta “Tarjoa huonetta”. Tarjouksen tekemisen näkymä on vastaava kuin asunnolla, tosin termit viittaavat huoneeseen kokonaisen asunnon sijaan. 

Kuva: Soluhuoneen tarjouksen tekeminen Hakemukset -osiossa. 

Sopimukset

Tuotantokäytön myötä on käyttäjiltä noussut Sopimukset -osioon uusia rajaintarpeita. Tässä Kennon versiossa on saatu Sopimukset -osioon seuraavat uudet rajaimet:

  • Sopimuksen tilat
    • Allekirjoitus keskeytetty
    • Allekirjoitus rauennut
    • Peruttu
  • ”Sopimuksen tyyppi” ja ”Sopimuksen tila” monivalintakohdiksi
  • Vain omat vastuukiinteistöt
  • Haku sopimuksen numerolla
  • Hallintaoikeuden alkamispäivä (päivämääräväli)
  • Muuttopäivä (päivämääräväli)
  • Irtisanomispäivä (päivämääräväli)

Myös soluhuoneen sopimuksen tekeminen on nyt mahdollista. Se tapahtuu vastaavasti kuin kokonaisen asunnon vuokrasopimuksen tekeminen ja sen voi tehdä kahta kautta: 

  • Isosta plussasta valitsemalla “Uusi vuokrasopimus” ja hakemalla sopimuksen kohteeksi soluhuoneen asunnon sijaan
  • Hakemukset -osiosta, Hakemuksen Sopimukset -välilehdeltä

Ensimmäisessä vaihtoehdossa soluhuoneen sopimuksen voi luoda ilman asuttamisen prosessia. Jälkimmäisessä vaihtoehdossa luodaan tarjous hakemuksen Ehdotukset -välilehdeltä. Kun hakija on vastannut sähköisesti tarjoukseen myöntävästi tai Kennon käyttäjä on kirjannut vastaukseksi hakemuksen Tarjoukset -välilehdellä hakijan puolesta “Kiinnostunut”, pääsee hakemuksen Sopimukset -välilehdellä tekemään soluhuoneen sopimuksesta ensin luonnoksen ja lopulta viimeistelemään sen sähköisesti allekirjoitettavaksi. 

Kuva: Soluhuoneen sopimuksen tekeminen Hakemukset -osiossa

Kennoon on valmistunut ensimmäinen suodatetun datan vienti exceliin. Tämän ensimmäisen excel -viennin kohde on Sopimukset -osio. Kun käyttäjä on rajannut näkymään halutun sopimusmassan, voi hän siirtää sopimusten tiedot exceliin rajainnäkymän painikkeella “Luo raportti”. Excel -vienti on vielä testausvaiheessa, joten päästäkseen tekemään viennin, tulee käyttäjän lisätä Sopimukset -osiossa selaimen osoiterivin perään teksti “?experimental=1”. Tämän jälkeen Luo raportti -painike aktivoituu ja excel -vientiä saa testattua.

Reskontra

Reskontran käyttäjillä on tullut tarve nähdä käyttöliittymästä mille tavoitteille on luotu lasku ja mille ei. Ensimmäinen ratkaisu tähän on maksutilannenäkymään näkyville tuotu varoituskolmio laskuttoman tavoitteen yhteyteen. Jatkossa vastaava merkki tullaan tuomaan myös uudistuneeseen Laskut ja maksut -näkymään. Varoitusmerkki tulee myös olemaan erilainen laskuttomalla tavoitteella, jolle käyttäjä on tavoitetta luodessaan valinnut “Luo vain tavoite, älä laskua”. 

Kuva: Laskun puuttumisen varoituskolmio maksutilannenäkymässä

Laskut ja Maksut -näkymään on tuotu lisää tietoja näkyville. Näkymässä näkyy jatkossa muiden maksujen tapaan sopimukselle kohdistuneet maksut, jotka eivät kohdistu yhdellekään tavoitteelle, eli ovat jääneet sopimukselle ennakoksi tai jotka ovat kohdistuneet tavoitteille, mutta tavoite ei ole millään laskulla. Nyt käyttäjällä on siis näkyvissä tässä listassa kaikki mahdolliset maksujen variaatiot. 

Aiemmin pidemmän aikavälin maksuohjeen on saanut muodostettua ja lähetettyä asukkaille Sopimuksen Luo uusi -valikosta. Nyt maksuohjeen tulostus on poistettu Luo uusi -valikosta ja jatkossa maksuohjeen saa tulostettua sopimuksen maksutilannenäkymän Tulosta -painikkeen takaa. Käyttäjä voi antaa näkymän yläosassa haluamansa aikavälin, jolta koontilasku kerää laskutettavat tavoitteet. Päivämäärävälin valinnan jälkeen Kenno koostaa valittujen kuukausien toistuvat käyttömaksut listaksi. Näkymän alalaidan Tulosta -painikkeella saa maksuohjeen tulostettua. Vastaavanlainen tulostus on tehty myös yksittäiselle, jo muodostetulle laskulle. Yksittäisen laskun saa esikatseltua ja tulostettua Lähtevät laskut -listasta, laskun haitarissa olevasta Näytä lasku -painikkeesta. Tulosteissa on jo kaikki tiedot kohdillaan. Ulkoasuissa on vielä viilattavaa.

Kuva: Pidemmän aikavälin maksuohjeen tulostus maksutilannenäkymästä

Maksusitoumuksen käsittely on kokenut viime aikoina muutoksia. Nyt nämä muutokset on viety myös kirjanpitoaineistoon, jonne Kennoon kirjattu sitoumus jatkossa vaikuttaa vakuussummien kirjauksia vähentävästi. 

Seuraava isompi kokonaisuus johon Kenno-tiimi tarttuu, on asukkaan tekemä sisäänmuuttotarkastus sekä eri prosessin vaiheiden tukeminen laajentuvilla statuksilla. 

Seuraavan päivityksen ajankohtaa ei ole vielä lukittu, mutta se tulee todennäköisesti olemaan noin kahden viikon kuluttua. Päivityksen yhteydessä julkaistaan tuttuun tapaan myös uusi blogikirjoitus. Sillä välin Kenno-tiimi jatkaa tiukkaa kehitystyötä laajentaen Kennoa entistä paremmaksi. Pysyhän siis kuulolla, niin saat ensikädessä tiedon siitä miten Kenno-projekti etenee!

Yleiset ja ylläpito

  • Aktiiviset rajaimet näkyviin rajainkentän alle
  • Pysäköintipaikkanäkymien tooltippiin aiempi varaus
  • Huoneistotarkastuksille, vikailmoituksille ja tilauksille näkyviin kaikki huoneiston sopimukset (myös soluhuoneet)

Asuttaminen

  • Asunnot -osion rajainmuutoksia
  • Vuokra-asunnon statuksen näyttäminen solutapauksessa
  • Soluhuoneen tarjoaminen, Hakemukset -osio

Sopimukset

  • Sopimukset -osion rajainmuutoksia
  • Soluhuoneen sopimuksen tekeminen / Iso plussa
  • Soluhuoneen sopimuksen tekeminen / Hakemukset -osio
  • Sopimusten Excel-vienti

Reskontra

  • Maksutilanteeseen näkyviin kuvake, jos tavoitteesta ei ole luotu laskua
  • Laskut ja maksut -listan tietolisäyksiä
  • Pidemmän aikavälin laskun ja lähetetyn yksittäisen laskun tulostus
  • Maksusitoumuksen käsittely kirjanpitoaineistossa