Tuttuun tapaan Kenno-tiimi on painellut kehitystä eteenpäin näppikset viuhuen. Tiimi on taklannut tuotannon haasteita ja kehittänyt uutta, tähdäten seuraavien käyttöönottojen sujuvaan läpimenoon riittävällä toiminnallisuussisällöllä. Alla vanhaan malliin esiteltynä tässä päivityksessä Kennoon saadut uudet toiminnallisuudet ja aiempien täydennykset. 

Pysäköintipaikkojen hallintaa on kehitetty edelleen. Tällä kertaa pysäköintipaikalle on toteutettu Kiinteistöt -osioon oma profiilisivu. Profiilisivulle pääsee klikkaamalla kiinteistölistauksessa haluttua pysäköintipaikkaa. Profiilisivulta näkee pysäköintipaikan sijainnin, ominaisuudet, hallinnoijan, kohteen sekä tiedon onko paikka käytössä vai ei. Paikan ominaisuuksia voi hallita Muokkaa -painikkeella. 

Kuva: Pysäköintipaikan profiilisivu Kiinteistöt -osiossa


Kuva: Pysäköintipaikan ominaisuuksien muokkausnäkymä

Pysäköintipaikkojen listauksiin on tuotu lisää tietoja. Pysäköintipaikkojen graafisissa listauksissa on nyt näkyvissä näkymän jaottelun muodostavassa otsikossa osoitteen lisäksi sijainti. Paikat on myös järjestetty kirjain- ja numerojärjestykseen luontijärjestyksen sijaan. Sopimukset -osioon, pysäköintipaikkojen haitarin otsikkoon on tuotu näkyville tarkasteltavalla sopimuksella varattuna olevien pysäköintipaikkojen lukumäärä, jotta käyttäjä näkee heti otsikosta onko sopimuksella paikkoja vai ei. Avatussa haitarissa sopimukselle varatut paikat näkyvät tummemmalla korotettuina ja graafisen listauksen alla on lueteltu vielä kirjallisesti sopimukselle varatut paikat sekä ilmoitettu vielä vapaana olevien paikkojen lukumäärä.


Kuva: Pysäköintipaikkahaitarin uudistettu otsikkorivi ja väritys


Kuva: Pysäköintipaikkahaitarin alaosan lisätiedot sopimukselle varatuista / vapaista paikoista

Jos pysäköintipaikka on sopimukselle varattuna toisesta kohteesta, näkyy tällöin haitarissa kyseisen kohteen pysäköintipaikkojen graafinen näkymä sopimuksen kohteen paikkojen lisäksi.

Asuttaminen

Asunnot -osioon on tuotu uusi rajain. Asuntoja voi nyt suodattaa näkyviin asuntoon liittyvän sopimuksen päättymispäivän perusteella. Rajain osaa rajata näkymää myös solukäytössä olevien asuntojen osalta. Soluhuoneistojen osalta rajain tuo näkyviin ne asunnot, joissa soluhuoneen sopimus on päättymässä annetulla aikavälillä. 

Asunnon näkymä Asunnot -osiossa on saanut muitakin lisäyksiä. Asumisoikeusasuntojen kohdalla nousee nyt näkyviin joko rakennusaikainen tai alkuperäinen asumisoikeusmaksu, riippuen asunnon rakentamisen statuksesta. Jos siis voimassa oleva uudiskohteen asumisoikeusmaksu löytyy, näytetään se. Muuten näytetään alkuperäistä asumisoikeusmaksua, indeksitarkistusta sekä muutostöiden hintaa. Tämä malli koskee seuraavia näkymiä läpi Kennon:

  • Asunnot -osio, asunnon näkymä
  • Sopimukset osio, Sopimuksen näkymä
  • Reskontra, Aso-maksut -listaus
  • Hakemusten kohdistuminen
  • Tarjouskierrokset
  • Sopimusdokumentti
  • Maksutilannenäkymä ja lasku
  • Luopumislaskelma, hintalaskelma
  • Markkinointikanavat
  • Nettisivut
  • Asukassivut

Asunnon näkymän alalaidassa on aiemmin jo näkynyt asuntoon kohdistuneet sopimukset. Nyt sinne on tuotu näkyviin myös asunnon huoneisiin kohdistuvat / kohdistuneet sopimukset. Lisäksi sopimuksen rivi toimii linkkinä sopimuksen näkymään.

Myös Hakemukset -osioon on tuotu uusia rajaimia. Jatkossa hakemuksia voi rajata näkyviin seuraavilla kriteereillä:

  • Rakennustyyppi (monivalinta)
  • Huoneistotyyppi (monivalinta)
  • Asunnon kustannukset (enintään), rajaa näkyviin kaikki hakemukset joille on tallennettu syötetyn arvon alla olevat maksimikustannus
  • Ehdoton vaatimus (monivalinta)
  • Toive asunnolle (monivalinta)
  • Käsittelyvaihe (käsittelemättä, käsitelty, voidaan tarjota)
  • Hakemuksen umpeutuminen (aikaväli)
  • Kiireellisyysluokka (erittäin kiireellinen, kiireellinen)
  • Hakemuksen tyyppi: Henkilöhakemus, Yrityshakemus
  • Syy asunnon tarpeelle valinnat (monivalinta)

Monivalintarajaimissa useammalla rajattaessa, nousee listalle hakemus jossa on jokin tehdyistä valinnoista.

Hakemuksen voi ottaa omalle työlistalle Asunnot -osion asuntojen tapaan. Omalle työlistalle ottaminen tapahtuu hakemuksen kortin oikeasta yläkulmasta, hakemuksen näkymän oikeasta yläkulmasta tai hakemuksen näkymän valintakytkimellä “Omalla työlistalla”. Vastaavista paikoista voi hakemuksen pudottaa pois omalta työlistalta. Omalla työlistalla olevat hakemukset saa rajattua näkyviin rajainrivillä olevalla valintakytkimellä “Vain omat”. 

Hakemuksen näkymään on tuotu näkyviin tehdyn luottotietotarkustuksen tulos Asunnot -osion Hakemukset -välilehden tapaan. Tulos näkyy kunkin hakijan kohdalla tekstinä ja varoituskolmiona jos hakijalta on merkintöjä löytynyt.


Kuva: Hakijalla näkyvissä luottotietotarkistuksen tulos hakemuksen näkymässä

Hakemuksen Ehdotukset -välilehdelle on tuotu näkyviin ehdotetun asunnon kohdalle merkintä “toiveasunto”, jos asunto hakemukselle on toiveasunnoksi merkitty. Ehdotukset -välilehdellä soluhuoneen tapauksessa näkyy nyt myös sopimuksella olevien huoneiden kohdalla asukkaan sukupuoli. Tämä helpottaa sopivan soluhuoneen tarjoamista hakijalle. 


Kuva: Soluasuntoon asutettujen sukupuoli näkyvissä soluhuoneen kohdalla Hakemuksen Ehdotukset -välilehdellä.

Ehdotukset -välilehden rajaimissa soluhuoneita haettaessa, kohdistuu luonnollisesti rajaimet maksimikustannuksista ja pinta-aloista soluhuoneen ominaisuuksiin. 

Hakemukset -osioon on tullut tietolisäystä myös Sopimukset -välilehdelle. Sopimukset -välilehdellä näytetään kaikki hakijoiden aiemmat sopimukset nyt tekeillä olevan sopimuksen lisäksi. Sopimuksen kohdalta pääsee siirtymään Sopimukset -osioon, kyseisen sopimuksen näkymään osion “Siirry sopimuksen sivulle” -painikkeella. 


Kuva: Hakijan aiemmat sopimukset näkyvissä Hakemuksen Sopimukset -välilehdellä

Sopimushallinta

Asukkaalle voi tallentua sukupuolitieto kahdella eri tavalla. Hakemukselle tulee valita sukupuoli, jos hetuton henkilö hakee soluasuntoon. Tällöin henkilön yhteydessä näkyy sukupuoli Kennon käyttöliittymässä kuvakkeena (mies / nainen / muu). Sukupuolen voi tarvittaessa myös tallentaa henkilölle myös Kennon käyttöliittymästä, Sopimukset -osion henkilön muokkausnäkymästä. Oletuksena valinta sukupuolesta on “Ei vastausta”. Soluasuttamisen yhteydessä hakijoiden ja asukkaiden sukupuoli lasketaan hetusta ja näytetään kuvakkeena relevanteissa paikoissa, esimerkiksi näkymässä jossa soluhuonetta voidaan tarjota. Näissä tapauksissa sukupuolta ei kuitenkaan tallenneta henkilölle. Sukupuolen näyttäminen kuitenkin helpottaa käyttäjää hahmottamaan, onko kyseessä tyttö-, poika- vai sekasolu. 


Kuva: Sukupuolitieto näkyvissä henkilön tietojen muokkausnäkymässä

Sopimukselle on mahdollistettu asunnon kanssa eri kohteessa sijaitsevan pysäköintipaikan lisääminen lisäpalveluna. Käyttäjä voi nyt pysäköintipaikkaa sopimukselle lisätessään hakea ensin kohteen josta haluaa pysäköintipaikan sopimukselle lisätä ja sen jälkeen valita vapaan paikan. Samassa yhteydessä pysäköintipaikan valinnan valikko on muutettu soíten, että paikan tiedot näkyvät kahdella rivillä. Ylemmällä näkyy paikan pysäköintipaikan tunniste ja varaustiedot. Alemmalla rivillä näkyvät pysäköintipaikan ominaisuudet. Tällä on varmistettu, että pienemmilläkin näyttökoilla kaikki paikan tiedot valikossa aina näkyvät. 

Isoin sopimushallinnan uudistus on määräaikaisen sopimuksen jatkaminen saman sopimuksen puitteissa uudella määräaikaisella tai toistaiseksi voimassa olevalla sopimuksella. Sopimusta voi jatkaa sopimuksen muokkausnäkymässä syöttämällä uudeni päättymispäivän Sopimus päättyy -kenttään. Tällöin uusi määräaikainen sopimusjakso muodostuu  suoraan edellisen sopimusjakson perään syötettyyn päivämäärään asti. Jos sopimus halutaan muuttaa toistaiseksi voimassa olevaksi, riittää kun käyttäjä muuttaa sopimuksen tyypin Määräaikainen → Voimassa toistaiseksi. Tällöin sopimus jatkuu katkeamattomana toistaiseksi määräaikaisen sopimusjakson päätyttyä. Sopimukselle kirjatut sopimusjaksot näkyvät sopimuksen näkymän yläosassa. Määräaikaisesta sopimuksesta näkyy voimassaoloajan lisäksi määräaikaisuuden syy. 


Kuva: Sopimuksen määräaikaiset jaksot syineen näkyvissä sopimuksen näkymässä

Asumisoikeussopimuksen irtisanomiseen on tehty muutos. Nyt asumisoikeussopimuksen voi irtisanoa ennen sen alkamista ja täten päästä palauttamaan asumisoikeusmaksu indeksitarkistettuna tarvittaessa. 

Reskontra

Reskontran puolella on mahdollistettu tehdyn hyvityksen muokkaus ja poistaminen. Hyvityksen muokkauksen näkymän saa auki klikkaamalla sopimuksen maksutilannenäkymässä joko sitä kuukautta jolle hyvitys on kirjattu tai maksulajia johon hyvitys kohdistuu. Hyvityksen saa muokattavaksi kun sitä klikkaa avautuvassa näkymässä. Hyvityksen voi poistaa kokonaan “Peruuta hyvitys” -painikkeella. Muokattua hyvitystä saa kirjoittamalla Hyvityksen summa -kenttään uuden summan, valitsemalla tarvittaessa uuden maksulajin ja tallentamalla näkymän. 


Kuva: Hyvityksen muokkausnäkymä

Reskontrassa on myös parannettu sopimuksen päättymiseen liittyvää toiminnallisuutta. Jatkossa sopimuksen päättyessä kesken kuukauden, osaa Kenno pilkkoa viimeisen vajaan kuun olemassa olevat tavoitteet sopimuksen voimassa olon suuruisiksi päivien lukumäärän suhteessa (koko kk / voimassa olopäivät)

Seuraavan päivityksen ajankohtaa ei ole vielä lukittu, mutta se tulee todennäköisesti olemaan noin kahden viikon kuluttua. Päivityksen yhteydessä julkaistaan tuttuun tapaan myös uusi blogikirjoitus. Sillä välin Kenno-tiimi jatkaa tiukkaa kehitystyötä laajentaen Kennoa entistä paremmaksi. Pysyhän siis kuulolla, niin saat ensikädessä tiedon siitä miten Kenno-projekti etenee!

Uudet demoympäristöön julkaistut, käyttöliittymässä näkyvät ominaisuudet:

Yleiset ja ylläpito

  • Pysäköintipaikan profiilisivu Kiinteistöt -osioon
  • Pysäköintipaikkanäkymien ja -tulosteen muutoksia

Asuttaminen

  • Asunnot osioon uusi rajain: ”Sopimus päättyy” 
  • Rakentamisen aikainen aso-maksu näkyviin eri näkymiin sen ollessa käytössä
  • Asunnot -osio, Asunnon näkymä: 
    • Solusopimukset näkyviin sijaintiasunnon näkymän alalaidan listaukseen
    • Linkki sopimukselle näkymän alalaidan sopimusten listasta
  • Hakemukset -osio
    • Uusia rajaimia
    • Hakemuksen ottaminen työn alle
    • Luottotietotarkistuksen tulos näkyviin
    • Toiveasuntojen näkyminen Ehdotukset -välilehdellä
    • Sukupuolen näkyminen Ehdotukset -välilehdellä
    • Soluhakemuksen kriteerit ”vuokra enintään” ja pinta-ala kohdistumaan soluhuoneisiin
    • Hakijan sopimusten näyttäminen Sopimukset -välilehdellä

Sopimukset

  • Sukupuolivalinta osapuolen muokkausnäkymässä ja sopimuksen detailissa
  • Pysäköintipaikan lisäys sopimukselle: manuaalinen kohdesuodatus
  • Pysäköintipaikan valinnan visuaalinen ilme kaksiriviseksi sopimuksen muokkauksessa
  • Määräaikaisen sopimuksen käsittely
  • Mahdollistetaan viimeistellyn asosopimuksen irtisanominen ennen sopimuksen alkua

Reskontra

  • Mahdollisuus muokata tehtyä hyvitystä sekä poistaa se
  • Sopimuksen tavoitteiden päivittyminen sopimuksen päättyessä kesken kuukautta