Kenno-tiimin kulunut kaksiviikkoinen on viuhahtanut ohi samalla mallilla kuin koko alkuvuosi: aikaa on käytetty seuraavien käyttöönottojen kriittisten toiminnallisuuksien työstöön, tuotantokäytössä ilmentyvien ongelmien ratkaisemiseen ja tuotantokäytön monipuolistamiseen. Viimeaikoina on edistetty käyttöliittymän viimeistelyä urakalla. Siitä näkyvin uudistus on kaikkien Kennon osioiden rajain -näkymien ulkoasun uudistus. Nyt kaikki rajain -näkymät käyttäytyvät samalla tavalla, niiden toiminta on nopeampaa ja vakaampaa sekä kaikissa on käytössä yhteneväiset termit. 

Lisäksi multitenantin Kennon taustalla toimiva auktorisointi on ottanut harppauksen eteenpäin. Samoin ovat tehneet eri Kennon lomakkeiden kenttien ja toiminnallisuuksien kautta Kennoon tuotavien arvojen validoinnit, joten oikeellisen tiedon syöttäminen eri käyttötapauksissa on entistä turvatumpaa. Hyvä esimerkki kentän syötteen validoinnista on sähköpostien muodon oikeellisuuden tai päivämäärien sallittujen arvojen tarkistus. Yhtenä esimerkkinä valmistuneesta, ei suoraan Kennon lomakkeen kentän syötteeseen liittyvästä validoinnista on viiteaineistossa Kennoon tuotavien suoritusten “omistajan” tarkistus. Jatkossa Kenno jättää tämän ansiosta kohdistumattomaksi sellaisen suorituksen, jossa tilinumerolla ja sopimukseen kohdistavalla viitenumerolla on taustalla eri kiinteistöyhtiö.

Uusia juttuja Kennon käyttöliittymään on valmistunut tasaisella tahdilla. Alla tuttuun tapaan esiteltynä tässä päivityksessä Kennoon saadut uudet toiminnallisuudet ja aiempien täydennykset.

Asuttaminen

Asumisoikeusprosessiin liittyvät varallisuusselvityksen valmistumisesta kertovat valintakytkimet ovat olleet aiemmin väärässä kohdassa prosessin käyttöliittymää. Jatkossa valinnat löytyvät Asunnot -osiosta, Sopimukset -välilehdeltä. 


Kuva: Asumisoikeusprosessin varallisuuden selvityksestä kertovat valintakytkimet

Sopimushallinta

Sopimukset -osiossa on mahdollistettu halutun sopimuksen hakeminen sopimuksen numerolla. Haun voi tehdä Sopimukset -osion rajainten vapaan tekstihaun kentän kautta. 

Soluasumisen kokonaisuuden osana on mahdollistettu kahden yhtäaikaisen tarjouksen ja sopimuksen tekeminen soluhuoneeseen, joka on merkitty jaetuksi. Tätä mahdollisuutta kaivataan silloin, kun esimerkiksi vaihto-opiskelijoille vuokrataan kimppahuoneesta vuodepaikka. Samassa yhteydessä on tuotu jaetut huoneet näkyviin Hakemukset -osion Ehdotukset -välilehdelle huoneen ollessa ominaisuudeltaan “Jaettu”. On myös mahdollistettu jaettujen huoneiden rajaaminen esille asuntomassasta sekä Asunnot -osiossa että Hakemukset -osiossa hakemuksen Ehdotukset -välilehdellä ominaisuusrajaimella “Jaettu”. 

Asumisoikeuspuolella on Luopumislaskelma -tulosteelle tehty muutama tietomuutos: Vastikevastuu -teksti on muutettu tekstiksi ”Vastikevastuu päättyy” ja rivillä näkyväksi päivämääräksi on tuotu sopimuksen päättymispäivä.

Reskontra

Tulostettavalle Hinnasto -raportille on tuotu käyttäjien toiveesta näkyviin kunkin asunnon status raportin ottamisen hetkeltä. Lisäksi huoneistot on järjestetty raportilla numerojärjestykseen ja huoneistojen perään on listattu kyseisen kohteen pysäköintipaikat statuksineen ja hintoineen. Hinnasto -raportinhan saa tulostettua Kiinteistöt -osiosta, kiinteistön tiedot -haitarin Tulosta -painikkeesta. 

Maksutilannenäkymään on tuotu helpotusta maksettujen suoritusten kohdistumisen tarkasteluun. Avaamalla maksutilannenäkymästä kuukauden tarkemman näkymän joko klikkaamalla kuukautta “Kuukaudet” tai “Kaikki” -välilehdellä, näkee käyttäjä suoritukset jotka ovat kohdistuneet kyseisen kuukauden tavoitteisiin. Jos suorituksia haluaa tarkastella tarkemmin, voi käyttäjä avata esirajatun Laskut ja maksut -näkymän Kuukausi -näkymän painikkeella “Näytä kuukauden suoritukset”. Painikkeella avautuu Kennon reskontran Laskut ja maksut -näkymä, jonne on suodatettu tarkasteltavaan sopimukseen kohdistuneet suoritukset kirjauspäivän perusteella. Tältä listalta käyttäjä näkee kunkin suorituksen tarkemmat tiedot ja voi kohdistaa suorituksen uudelleen. 


Kuva: Kuukauden näkymän Näytä kuukauden suoritukset -painike

Seuraavaksi Kenno-tiimi työstää muun muassa sitoumuksen poistoa, Huomioiden listaa Tehtävä -osiossa, Maksutilannenäkymän tietolisäyksiä vakuuden osalta, eri näkymien entisestään laajentuvia rajaimia sekä asukkaan mahdollisuutta tehdä sisäänmuuttotarkastus sopimuksen alkaessa. 

Seuraavan päivityksen ajankohtaa ei ole vielä lukittu, mutta se tulee todennäköisesti olemaan noin kahden viikon kuluttua. Päivityksen yhteydessä julkaistaan tuttuun tapaan myös uusi blogikirjoitus. Sillä välin Kenno-tiimi jatkaa tiukkaa kehitystyötä laajentaen Kennoa entistä paremmaksi. Pysyhän siis kuulolla, niin saat ensikädessä tiedon siitä miten Kenno-projekti etenee!

Uudet demoympäristöön julkaistut, käyttöliittymässä näkyvät ominaisuudet:

Yleiset ja ylläpito

  • Suodattimien uusi ulkoasu

Asuttaminen

  • ASO: Varallisuusselvitysvalintojen siirto hakemukselta sopimukselle

Sopimukset

  • Sopimukset osio: sopimuksen numerolla suodattaminen vapaatekstihaussa
  • Kahden yhtäaikaisen sopimuksen mahdollistaminen yhteen tilan osaan
  • Aso-luopumislaskelman tietomuutoksia

Reskontra

  • Hinnasto -raportin tietolisäykset
  • Suorituksen jääminen kohdistumattomaksi, jos tilinumerolla ja sopimuksen viitenumerolla on taustalla eri kiinteistöyhtiö
  • Maksutilannenäkymä: suoritusten kohdistumisen esittäminen kuukauden modaalissa