Kuluneiden viikkojen aikana on Kennoon valmisteltu isoa rakenteellista muutosta, joka parantaa multitenantin Kennon suorituskykyä ja turvallisuutta uusien kiinteistöyhtiöryhmien liittyessä Kennon käyttäjiksi. Tämä muutos on nyt saatu valmiiksi ja päivitetty Kennon tuotantoympäristöön. Alla esiteltävien uusien toiminnallisuuksien lisäksi on Kennon käyttöliittymän ulkoasua viilattu lisää lopulliseen suuntaan läpi kaikkien osioiden. 

Yleisten toiminnallisuuksien osalta on myyntikuvien hyödyntämiseen tehty uusi ulottuvuus. Nyt käyttäjä voi merkitä myyntikuvan kategoriaan “Tarjouskuva”, jolloin myyntikuva siirtyy kyseisen kohteen tarjouskirjeen liitteeksi. Myyntikuvien osalta on myös muutettu pohjakuvaksi merkitseminen kategoriaksi aiemman järjestykseen pohjautuvan merkinnän sijaan.  


Kuva: Myyntikuvien kategorisointi Kiinteistöt -osiossa, kuvan muokkauksen näkymässä

Asuttamisen saralla on valmistunut jaettujen huoneiden asuttamisen työkalut. Soluhuoneen voi nyt merkitä jaetuksi, jolloin siihen voi tehdä useampia yhtäaikaisia, toisistaan riippumattomia tarjouksia ja sopimuksia. Jaettu -ominaisuuden saa laitettua päälle ja otettua pois päältä asunnon ominaisuuksista, kyseisen huoneen osiosta. Jaetun huoneen erottaa tavallisesta soluhuoneesta sillä näkyvän “Jaettu” -merkinnän avulla. 

Kukin jaetun huoneen sänkypaikka näkyy Hakemukset -osion Ehdotukset -välilehdellä omana rivinään, jonka voi valita tarjoukselle. Jaetut huoneet saa näkyviin Hakemukset -osion Ehdotukset -välilehdelle rajaamalla näkymää rajaimella “Jaettu”. Jos jaettuun huoneeseen liittyy tarjouksia tai sopimuksia, näytetään aktiivisten tarjousten ja sopimusten lukumäärä huoneen rivillä. 


Kuva: Jaetun huoneen kohdalla näkyvissä aktiivisten tarjousten ja sopimusten lukumäärä

Sopimusten osalta on saatu uutta kehitystä liittyen asumisoikeussopimukselle kirjattuihin muutostöihin. Jatkossa käyttäjä voi poistaa sopimukselle kirjatun muutostyön Asunnot -osiosta, asunnon tiedoista. Näkymässä “Muutostöiden arvo” on listattuna asunnolle kirjatut muutostyöt ja kirjatun muutostyön voi poistaa sen rivillä näkyvästä rastista. Uuden muutostöiden arvon voi edelleen kirjata vanhaan malliin. Päivämääräkentän otsikko on tosin muutettu kuvaamaan sen todellista toimintaa. Päivämäärän syöttäminen siis todella muuttaa edellisen luopumisen ajankohtaa päivämäärän mukaiseksi, jolloin kirjattu muutostöiden arvokin vastaa edellisen luopumisen ajankohdan tilannetta. 


Kuva: Muutostöiden arvon syöttämisen näkymä Asunnot -osiosta avattuna

Reskontra

Osana vesilaskutuksen massatoimintoa on voitu aiemmin tuoda laskutuksen pohjaksi tiedosto, jossa on valitun kauden mittarikohtainen kulutus. Nyt on toteutettu tämän lisäksi myös malli, jossa voi tuoda kunkin vesimittarin tietyn ajanhetken alku- ja loppulukeman, jonka perusteella Kenno laskee kulutuksen. Mahdollista on tuoda myös vain loppulukema, jolloin Kenno käyttää kauden alkulukemana edellisen kauden loppulukemaa. Vesilaskutuksen käyttöönoton yhteydessä on hyvä varmistaa, että saatavilla olevat aineistomuodot vastaavat Kennon tukemaa mallia. 

Aineistosiirtojen saralla on myös laajennettu kirjanpitoaineiston muodostusmahdollisuuksia. Aiemmin toteutetun kirjanpitoaineiston siirtomuodon lisäksi on valmistunut aineistomuoto, joka on yhteensopiva Netvisorin kanssa. Kennosta muodostettavista laskuista on poistettu näkyvistä veloitusten laskentaperusteet käyttäjien toiveesta. 

Suoritusten osalta on mahdollistettu jo jollekin sopimukselle kohdistuneen suorituksen siirtäminen kohdistumattomaksi. Tämä tapahtuu Laskut ja maksut -listalta klikkaamalla halutun suorituksen maksajan nimeä. Avautuvassa näkymässä suorituksen kohdistuksen saa purettua painikkeella “Pura kohdistus”. Toiselle sopimukselle suorituksen saa kohdistettua suoraan tässä näkymässä jo tuttuun tapaan klikkaamalla lukon kuvasta viitenumerokentän aktiiviseksi, kirjaamalla halutun sopimuksen viitenumeron kenttään ja painamalla “Kohdista uudelleen” -painiketta. Kun suorituksen kohdistus sopimukselle on purettu, sen voi Laskut ja maksut -näkymästä, kohdistumattomien listalta joko kohdistaa uudelleen tai poistaa Kennosta kommentilla kokonaan.


Kuva: Maksun kohdistuksen purku maksun yksityiskohtien näkymässä

Maksun palautuksen yhteydessä on voitu aiemmin valita maksavaksi pankkitiliksi vain käyttökorvausten, vuokrien tai vastikkeiden kategorioihin kytkettyjä pankkitilejä. Jatkossa maksun palautus on mahdollista tehdä myös vakuuksien tai asumisoikeusmaksujen kategoroihin kytketyiltä pankkitileiltä. Tässä on erittäin tärkeää huomioida, että vakuudet ja asumisoikeusmaksut on sopimuksen päättyessä edelleen tarkoitus käsitellä siihen tarkoitettujen toiminnallisuuksien kautta, ei tavallisella maksunpalautustoiminnallisuudella vaikka näiden pankkitilien valinta onkin jatkossa mahdollista. 

Seuraavan päivityksen ajankohtaa ei ole vielä lukittu, mutta se tulee todennäköisesti olemaan noin kahden viikon kuluttua. Päivityksen yhteydessä julkaistaan tuttuun tapaan myös uusi blogikirjoitus. Sillä välin Kenno-tiimi jatkaa tiukkaa kehitystyötä laajentaen Kennoa entistä paremmaksi. Pysyhän siis kuulolla, niin saat ensikädessä tiedon siitä miten Kenno-projekti etenee!

Uudet demoympäristöön julkaistut, käyttöliittymässä näkyvät toiminnallisuudet:

Yleiset ja ylläpito

  • Myyntikuvien kategorisointi

Asuttaminen

  • Jaettujen soluhuoneiden tarjousprosessi

Sopimukset

  • Mahdollisuus poistaa kirjattu muutostyö

Reskontra

  • Vesilaskutus: Alku- ja loppulukemien käsittely, aineisto mittarilukemilla
  • Netvisor -kirjanpitoaineiston muodostus
  • Laskuilta pois maksettavien summien laskentaperusteet
  • Mahdollisuus siirtää jo kohdistunut suoritus kohdistumattomaksi
  • Maksunpalautuksen tekeminen vakuuksien pankkitililtä