Kulunut kuukausi on täyttynyt valmistuvista Kennon toiminnallisuuksista. Viime blogissa esitellyt ajatukset käyttäjäkohtaisesta työlistasta ja monipuolisista tarkastuksista ovat konkretisoituneet koodin kautta toimiviksi Kennon osiksi. Eri esiintymien (ensi vaiheessa vikojen, tilausten, tarkastusten ja huolto-ohjelman tehtävien) seurattavuus ja sitä kautta käyttäjälle notifikaatioina nousevat huomiot ovat myös päätyneet toimivien ominaisuuksien joukkoon. 

Tällä hetkellä Kennon huoltokirjasta on valmiina ensimmäinen kokonaisuus, joka on voitu antaa demoympäristön kautta tulevien loppukäyttäjien testattavaksi. Testauksessa ovat kokonaisnavigaation lisäksi vikojen ja huomioiden kirjaaminen sekä tilausten ja tarkastusten tekeminen eri variaatioilla. 

Käynnissä olevan käyttäjätestauksen kautta toiminnallisuuksista kerätään palautetta. Palautteiden ja jatkuvan iteraation kautta Kennoa viilataan entistä parempaan malliin.  

Huolto-ohjelman osalta Kenno-tiimi on haastatellut tulevia loppukäyttäjiä ja kerännyt tietoa huolto-ohjelmaan liittyvistä tarpeista. Esille nousseita huolto-ohjelman perustamiseen, aikataulutuksen muodostamiseen, tehtävien suoritukseen ja kokonaisuuden seuraamiseen liittyviä nykytarpeita vastaava huolto-ohjelmakokonaisuus alkaa muodostua suunnittelijoiden pöydällä. Uudelta kantilta katsottu huolto-ohjelmatoiminnallisuus, muuhun ylläpito- ja korjaustoimintaan kytkeytyvine ominaisuuksineen, tulee valmistumaan alkusyksystä.  

Integraatiot Kennon ja huoltokirjan osalta tarpeellisten tahojen välillä alkavat muodostua. Niiden toteutuksessa isossa roolissa ovat pohjatietojen tuominen Kennoon sekä Kennon avoimet rajapinnat. Integraatioita toteutetaan tehokkaalla tahdilla syksyllä siintävä käyttöönoton pilotointi silmällä pitäen. Käyttäjien  tunnistaminen ja roolipohjainen käyttöoikeushallinta on myös valmistunut. Siinäkin on otettu huomioon mahdolliset integraatiot asiakkaiden olemassa oleviin käyttäjähallinnan työkaluihin. 

Syksyllä on mahdollista päästä näkemään Kennon toimintaa demoympäristössä tapahtuvan esittelyn muodossa! Jos olet syksyllä kiinnostunut demotapaamisesta, niin otathan yhteyttä lähettämällä meiliä Valtterille (valtteri.renvall@pandia.fi), tai jättämällä yhteystietosi sivustolla (https://kenno.app/) olevan lomakkeen kautta.

Aurinkoista kesää kaikille Kennosta kiinnostuneille!