Julkaisimme keväällä viisi blogia ja ”whitepaperin” ARAn jälkilaskelman toteuttamisesta. Blogisarja sai paljon kiitosta asiakkailtamme, joten päätimme jatkaa sitä. Nyt loppukevään ja alkukesän aikana olemme taas oppineet aiheesta paljon ja uutta tietoa on tullut myös ARAlta. 

Näiden uusien tietojen pohjalta julkaisemme 4 jatkoblogia (aiheet listattu alla) ja uuden pdf-whitepaperin, jonka voit halutessasi pyytää meiltä käyttöösi.

Tilannepäivitys ja uuden blogisarjan esittely

Toukokuun 2018 lopussa ARA on pyytänyt ensimmäiset jälkilaskelmat ARA:n tukemilta yhteisöiltä. Pyyntö on tullut verkkoasioinnin kautta ja yhteisöjen tulee toimittaa jälkilaskelmat kesäkuun viimeisellä viikolla, tarkka määräaika käy ilmi ARA:n viestistä. Jälkilaskelmat tulee toimittaa vain ARA:n pyynnöstä ja ne on toimitettava ARA:n verkkoasioinnista löytyvällä lomakkeella. Automatisoitua palvelua lähetykseen ei vielä ole saatavilla.

Vaikka pyyntöä ei olisi vielä tullut, ei raportin laatimista kannata jättää kesken – pyynnöt tulevat vaiheittain niiden käsittelyn hitaudesta johtuen. Olemme Pandialla automatisoimassa monen asiakkaamme jälkilaskelmien raportointia ja olemme havainneet muutamia haastavia asioita, jotka kannattaa huomioida työajan säästämiseksi ja automatisoinnin helpottamiseksi. Näitä kohtia on avattu tässä oppaassa.

Pandia on ollut toteuttamassa useita jälkilaskennan automatisointeja, joten vaatimukset yksityiskohtineen ovat tulleet varsin tutuiksi. Jos et ole vielä lukenut blogisarjan ensimmäistä osaa, niin löydätte sen täältä! Tämä opas on edeltävän blogisarjamme jatko-osa, jonka tavoitteena on tarkentaa ja täydentää aiempaa tietoa. Opas on tehty helpottamaan Pandian asiakkaiden toimintaa uusien ARA:n raportointivaatimusten astuessa voimaan. Huomaattehan, että tämä opas ei ole ARA:n virallinen ohje, vaan Pandian asiantuntijoiden tulkintoihin ja näkemyksiin perustuva epävirallinen opas. Olethan meihin yhteydessä kun kysymyksiä herää.


Jos haluat koko oppaan käyttöösi whitepaper-muodossa (pdf), niin pyydäthän sitä meiltä sähköpostitse (contact (at) pandia.fi) tai soita meille (010 504 1400), niin lähetämme sen sinulle.

Autamme mielellämme muutenkin raportoinnin toteuttamisessa. Pandian ohjelmistojen ja asiantuntijoiden avulla raportointi voidaan helposti jopa automatisoida kokonaan!